Cumartesi, Ekim 07, 2006

internette iletisim cok zor


evet, internette iletisim cok zor. maalesef. hep bir seyler eksik kaliyor, konusurken, sohbet ederken. Mimik eksik diye düsünürdüm önceleri, fikrinizi söylerken yüzünüzde gezinen o mimikle, söylemedikleriniz de anlasilir cünkü. ya da söylediginiz, söylemek istediginiz daha dogru anlasilir, yanlis anlasilmaya daha az müsaittir, mimiklerle desteklenen bir söylem.

Ama yok, sadece bu degil eksik olan, tanimiyorsunuz ki kimseyi, görmeden dokunmadan, sesini duymadan, kendinizce tanidiginizi düsündügünüz ortak yönlerimiz var ne güzel diye heyecanlandiginiz, "etrafimda bunlardan yok ama bak dünyanin bir yerinde var iste" diye karsilastiginiza sevindiginiz insanlari aslinda hic tanimiyorsunuz. Bunu ilk farkettigi anda, aslinda onu ya da onlari hic tanimadigini farkettigi anda insan ayni cocuk gibi kacip, apartman boslugunda soguk merdivenlerde oturup tüm ev ahalisine küsmüs gibi oluyor. ben öyle oluyorum ya da. Ama mutlaka bir baska cocuk gelip, elindeki sekeri uzatip sizi disariya oyuna cagiriyor. Iste zaten hep bu ihtimal icin yasanamaz mi. Ve hep gerceklesir bu. Elinde seker olan bir baska cocuk gelir ve sizi o soguk apartman boslugundan cikarir.

Yukaridaki resim cok güzel. Van Gogh un kardesi Leo ya yazgidi mektuplari okuduktan sonra resimlerine cok daha farkli bakar oldum. Hic haketmedigi bir hayati yasamis bence o. Resimlerini her gördügümde icim tekrar burkuluyor.

2 yorum:

hicran dedi ki...

mrb ben sizin bloğunuzu takip ediyorum ve çok içten bir insan olduğunuzu düşünüyorum yazılarınızı ayrıca çok beğeniyorum sizinle tanışıp yazışmak isterim.sevgiyle kalın...

teyzenteyfik dedi ki...

Hicran,
merhaba, guzel sozleriniz icin cok tesekkurler...
profilimde e-mail adresim var, oradan bana ulasabilirsiniz.

Sevgiler...