Pazar, Şubat 26, 2012

Yeni Yıl Kararları -2 (Fotograf Çekmek İstiyorum)

Her sey baglantılı oluyor sanki. Yeni yıl kararlarımdan birisi güzelcene bir fotograf makinesi almak, bir türlü sevemedigim makinemden kurtulmak ve böylece o hep içimde gördügüm fotografcı isigini bu yıl herkeslere göstermekti.

Ama, tam kararlı kararlı dolanırken, bu aksam üstü, Moda burunda fotograf ceken gencten bir adamla yaptıgımız ayaküstü bir sohbet fikrimi degistirdi. Ne mal oldugumu anlamam icin öncelikle kaprisi kesip, elimdeki makineyi iyicene bir çözmem gerekiyor. Kati kararım bu. Böyle yazılsın.

Adam da ne sevimliydi, güzelce anlattı bana bir sürü sey. Sanki S. benim velimmis, o da ögretmenmiş, ben de gelecek vaadeden ama biraz yol göstericiye ihtiyacı olan bir cocukmusum gibi.

*Bir önceki postun yorumlarında Pisi'nin tarif ettigi sekilde yaptım ayva tatlımı. Bence harika oldu. S. daha sekerli olabilirdi, dedi. Haklıydı cünkü ben tarifi degistirdim ve her bir ayva parcası icin bir cay bardagı degil de bir corba kasıgı seker kullandım. S. den cok benim gönlümün olması daha önemli zaten. Yapan benim, benim istedigim gibi olacak! Bu fotograftaki tabak birazdan komsuya gidecek. Önceki gün teyze bana ev yapımı kadayıf getirmisti. Simdi onun tabagıyla ayva tatlımı götürüp, bonusları toplayacagım.

*Berbat yazdıgımı, özellikle türkce karakterleri cok düzensiz kullandıgımı biliyorum. Elim hep ingilizce klavyeye alısık ve kendimi kasmadıgım icin böyle sacmalıyorum. Canım cekerse bu problemi de yeni yıl kararları listesine alırım, belki.

4 yorum:

endiseliperi dedi ki...

en kısa zamanda ben de yapıyorum bu tariften. nefis görünüyor. ben hiç beceremem, bakalım.

Feride Nizamettin dedi ki...

nefis görünüyor ama ben zaten orjinal tarifteki 1 su bardağı şekeri 1 çay bardağı olarak modifiye etmiştim sen iyice öldürmüşsün:)))

teyzenteyfik dedi ki...

Peri,

Pisi'nin tarifi zaten çok basit ve kolay sekilde anlatılmıs. Çok iyi becerecegine eminim.
:)

teyzenteyfik dedi ki...

Pisi,

tadı da nefisti zaten. Bakma sen S.'e. Onun huyudur hem çok begenip hem de bir elestiri getirmek, "ay bunu anam bir yapar, söyle yapar vs" diye anlatmak. Ama bu defa baslamadan sordum; Anan evde ayva tatlısı yapar mıydı, diye. Yok, yapmazmıs, ilk defa benimle yaşadı bu mutlulugu :))

Tamam, bir dahaki sefere bir kahve fincanı koyacagım şekeri :)