Salı, Nisan 10, 2007

Yumurtami yedim de geldim

Hafif gülümseyerek arka tarafa, kiyiya bakiyorum ve hizlica yüzüyorum, aciliyorum. Birazcik, cok degil, belki ayagim yine de yere degecek kadar, ama o an da üstümdeki anormallige ragmen, iyi yüzemedigimi unutmuyor, cok ileri gitmiyorum. Arkamda birisi var, sakalli, yasli bir adam. Sonra aniden, tekrar, yüzmeye baslamadan önceki gibi oluyorum. Halsiz ve bilincim kapanir gibi. Sanki suyun icinde bayilacagim. Paniklemeye basliyorum. Bogulacagim ben orada. Sakalli adam endiseyle beni izliyor."Elimi tutar misiniz, lütfen" diyorum. Tam anlamiyor beni. Cünkü sesim de gidip geliyor, cok ciliz sesim. Tekrarliyorum "Elimi tutar misiniz, lütfen". Elimi tutuyor ve beni kurtariyor.

O adam benim Prof.lardan biriydi sanirim.
Bu bir rüya ben bir yay burcu. Ondan mi ben böyle gerginim hep?

6 yorum:

Sebnem'den dedi ki...

AYY BÖYLE RÜYALAR BENİ GERERDE GERER YANİ..BENİMDE BAŞIMA GELİR HEP..YA UÇURUMDAN ATLARIM,YA KÖPEKBALIKLARINLA YÜZERİM..YA SEVGİLİM BİZİMKİLER DİZİSİNDEKİ KATİL OLUR..(HANİ HOROZLU ADAM)BU ARADA BENİM RÜYALARIM ÇIKAR..TABİİ YUKARIDA YAZDIĞIM SAÇMA SAPANLAR DEĞİL..
SENİN RÜYANIN TABİRİ;
İLK ÖNCE KOCAKARILAR GİBİ..ALLAH HAYIRLARA ÇIKARSIN EVLADIM DİYEREK BAŞLIYAYIM..
DENİZ GÖRMEK GÜZELDİR..AMA TEDİRGİNSİN ÇÜNKÜ İYİ YÜZEMİYORSUN..VE AK SAKALLI SENİN HOCA...ŞİMDİ.BU HOCANIN DERSİNDE SANA VERİLEN BİR KONUDA ZORLUK YAŞAYACAKSIN.AMA ZORDA OLSA ALTINDAN KALKACAKSIN..(YÜZME KORKUSU İŞTE BU..ZORDA OLSA BAŞARMAK)DENİZ DE BU OKUL HAYATIN BİTİNCE SENİ BEKLEYEN GÜZEL OLAYLAR..:))

Adsız dedi ki...

Benim bir ruyami hatirlatti: hayatimin cok zorlu bir zamaniydi. Ruyamda sirt ustu havuzda yatiyorum. Basim biraz suya girip cikiyor. Sonra diyorum ki, acaba basimi tamamen suya soksam, olsem, huzur.... huzur... Belki? Nefesimi tuttum, sonra birden vazgecip uyandim. Acaba insan boyle olebilir mi dersin?

www.elifsavas.com/blog

endiseliperi dedi ki...

yay burçlarının gergin olduğu nerede görülmüş? çook severim, yay burçlarını. öyle analitik düşünme yetenekleri vardır ki, örneğin benim gibi her şeyi dramatize etmeye ve sürekli endişeye ayarlı birini, müthiş rahatlatırlar.

elif, bence ölebilir insan, rüyasında karar verip. öyle bir dönemim vardı, hala neden ölmemiş olduğuma şaşıp şaşıp uyandığım. bu, fazla tistekli olmamakla, ikircikli zihin yapısıyla alakalı bir şey sanırım.

Adsız dedi ki...

sevgili teyzencim,
belli ki sen yetersiz olacagini dusunup endise etmissin, o koskoca deniz gibi gorunen yeni okulunda. burda kilit kelime "sen". yani sen oyle sanmissin, kimse gelip de sana "sen yetersizsin" dememis. "teyzen hanim biz karar verdik siz bu okulda okumaya gayet yeterli ve de yeteneklisiniz" demisler. yoksa orda olmazdin.
sonra bak demek ki guvenecegin insanlarda varmis.
ben de cok zaman boyle hissetmistim. ama germe kendini fazla.
hadi optum bye

Adsız dedi ki...

bence senin göle girip biraz yüzmen lazım.

asliberry dedi ki...

Bir araştırmaya göre sadece huzurlu insanlar rüya görürmüş.
Oysa ben hep huzursuz dönemlerimde rüya görürüm.
Bir de her sene mayıs ayında gördüğüm iki rüya vardır. Birinde uçarım, yok öyle kanatlanarak değil, yani uçma yeteneğim varmış, bir yerden bir yere giderken birden uçayım bari deyip uçuyorum. Ama aynı Süpermen gibi kimselere söyleyemiyorum, bir kaç defa ablama söylemek istiyorum, o bakarken bir türlü uçamıyorum, uçabildiğimi ispatlayamıyorum. Çocukluğumdan beri görürüm bu rüyayı.

Sürekli gördüğüm diğer rüya ise çok komik, ben çocukken rüyamda bir araba çaldım, o gün bugündür, her sene gene mayıs aylarında, bu çalıntı arabayla gezip duruyorum. Her rüyamın başı ve sonu aynı. Sonunda aracı bizim evin 2 sokak arkasına parkediyorum, bir dahaki rüyanın başında da o sokaktan alıyorum. Ulan 1 senede çekmemişler arabayı, sahibi de yıllardır aramıyor mu bu arabayı, bir türlü bulamadılar, ulan ne şanslıyım diyorum. Bir gün arabayla gezerken yakalanmaktan çok korkuyorum.