Pazar, Nisan 15, 2007

Ustam geldi, sırtıma vurdu, unut dedi romanları

Birisi bana Origami kitabi hediye etse, yaninda renkli kagitlarla birlikte.
Piknige gitsek, piknik yerinde betondan masa ve banklar olsa, üstüne gölge düsse. Ben orada origami yapsam. Haslanmis misir alip yesek. Hatta ikiser tane yesek.

19 yorum:

Açalya dedi ki...

Bu haftasonu benim de bir piknik yapasim geldi ki sorma! soyle mangal, yaninda bol limonli kasik salatasi falan istedi canim, bunlarin en da'tli oldugu zaman da pikniktir. Oha ya ben hakikaten hamileyim galiba :) origamiyi falan gozum gormedi baksana!

Adsız dedi ki...

evet. başka türlü unutulmuyor.

uykucu dedi ki...

o piknikte bende olsam!

Sebnem'den dedi ki...

BEDENİM İŞ YERİNDE,RUHUM SAHİL'DE..AYAKLARIMI DENİZE SOKMAK İSTİYORUM,ELİMDE KİTAP ÇİMLERDE UZANMAK,ÜZERİMDEN KARINCALARIN GEÇMESİNE İZİN VERMEK İSTİYORUM.MISIR'A KATIAMIYORUM..MİDEM BOZULUYOR..AMA KÖZLENMİŞİNE HAYIR DEMEM..DİŞLERİM SİMSİYAH KÖZLEME MISIR'DAN.SONRA BİSİKLETE BİNİP RÜZGARA KARŞI GİTMEK İSTİYORUM,BAHAR GÜNEŞİNDEN CİLDİMDE HOŞ BİR PEMBELİK OLSUN İSTİYORUM.

ciceklibahce dedi ki...

Origami kitabı bende var! Göndereyim sana:)

uzay dedi ki...

benide alırmısın yanına?

Adsız dedi ki...

Acaba dunyanin dort bir yanindan tanismis, dost olmus bu "blog" insanlarini bir gun biryerlerde biraraya getirmek mumkun mudur? Origami yapmak, cay icmek filan...

www.elifsavas.com/blog

teyzenteyfik dedi ki...

Acalya,
istah pek acik bakiyorum da:) Benim de öyle (bu siralar yazacaktim ama hep öyle aslinda)
Kasik salatasi ne? Coban salatasi gibi bir sey mi?

Sardunya,
aslinda hic bir türlü unutulmuyor hicbir sey ya.

Figen,
tamam, o zaman sen gelirken cilek ve cekirdek getir.:)

Sebnem,
yok, unut bunlari, isine konsantre ol! :P

Cicekli Bahce,
ah cok incesin :) Kitaptan örnekler yaptin mi hic?

Uzay,
tamam, sen de gel. Gelirken icecek getir ama :) Artik gönlünden ne koparsa.

Elif,
bence hic ütopik bir fikir degil. Cok mümkün aslinda, neden olmasin!

Adsız dedi ki...

televizyonda yayınlanırdı origami
nasıl heycanla hazırlanırdık kağıtlarımızla az defter yaprağı gitmedi bu uğurda.bizim öyle renkli kaatlarımız yoktu o zamanlar:(( ne bulursak onla. zevkliydi nerden aklına geldi anı hatıralarını gözlerini sıkıp yüzünü kıpkırmızı yapıpmı hatırlıyon t.t :P ne yapmak istersek isteyelim işin özü hep şu yemeğe dolanıyok hepimiz.

teyzenteyfik dedi ki...

markiz,
e yemeden hayatta kalamayiz ki, ondan yani canim! :)

Bir de bu origamiyi ben pek hatirlamiyorum cocuklugumdan. Sen söyleyince hayal meyal hatirlar gibi oldum ama. Gözlerimi kisip, yüzümü kipkirmizi yapsam da gelmedi aklima bir sey :)

ciceklibahce dedi ki...

Yaptım tabi:) Ben küçükken tv'de vardı origami programı oturur izlerdim her hafta. Tabi izlerken bende yapardım. 2-3 sene öncede bu kitabı görüp almıştım şimdi oğluma yapıyorum oda yapmaya çalışıyor. Eğleniyoruz beraberce.

Lapis lazuli dedi ki...

Ben 10 yasindayken ameliyat olmustum, babam bana hastaneye origami kitabi getirmisti, hala saklarim. O gun bugundur de origami yapmayi cok severim, simdi internette de cok ornekler var, hatta sanatsal olanlar bile... basladin mi birakamazsin, cok keyifli :)

teyzenteyfik dedi ki...

Cano,
hosgeldin! :)
Su yukarida yaptiklarimi internetten bulup yaptim. Ama bari bu isi bilgisayar basinda yapmayayim diyorum, o yüzden kitap hediye edildigini hayal ettim ya:) Bir de böyle bir is icin gidip kendine kitap almak degil de hani birinin hediye etmesi -mesela babanin yaptigi gibi. daha hos olur diye düsündüm. Birisi seni, sana zevk verecek bir aktiviteye yönlendiriyor.

Sevgiler.

bembi dedi ki...

ben de bu yazdıklarının aynısından istiyorum :) olur mu! küçükken origami yapardık, terapi gibi olur bana vallahi (konsantre sorunum var da) :)))

Açalya dedi ki...

Kasik salatasi soyle birsey,
Domates, kuru sogan, salatalık(istege bagli), aci biber(istege bagli) cok minik dogranir ki kasikla yenebilsin, uzerine zeytinyagi, limon, nar eksisi, tuz. Bu kadar. Suyuna ekmek bana bana zevki cikar.

MorKoyun dedi ki...

origami beni CemYilmazin anlattigi turden bunalima sokuyor, burda bitmisi var panigini piknikte yasamaya ne gerek var hem. gidelim ama 3korner1penalti mac yapilsin yerine derim ben:)

teyzenteyfik dedi ki...

Bembi,
tamam, olur. Aynisindan olsun senin de:)
hem sen ne iyi ettin de geldin. Seni tanidigima pek memnun oldum. Hele annenin sayfasina özellikle bayildim. Oradan epey is cikar ugrasacak:)

Sevgiler, yine gel tamam mi :)

teyzenteyfik dedi ki...

Acalya,
tam benim sevdigimmis bu kasik salatasi dedigin. Bayilirim salatada kuru sogana. Ama olmadiki ya, biz söyle sakin sakin origami yapalim dedik. Acikirsak misirla gecistiririz dedik ama bu salatanin yanina mangali da yakmak lazim simdi. :)

teyzenteyfik dedi ki...

Morkoyun! ya niye panik olsun ki, aldirma sen Cem Yilmaz`a.
Iyi, bir de top cikardin basimiza. Peki, isteyen gencler mac yapsin :)
Ben de bu piknik, acikhava aktivitelerinde oyun islerini pek sevmem. yatip yuvarlanmaya gitmiyor muyuz ya, niye hareket edelim, neden sporumsu aktivitelere giriselim?!
Aman, kemiklerim isindin günesten yeter bana :)Sevgiler