Çarşamba, Nisan 25, 2007

Öglen uykusu

Dün dersten aksam 9 da geldim. Dün gece 2.30 a kadar bu sabah erkenden baslayacak ders icin hazirlamam gereken sunumla ugrastim. Simdi evdeyim. Kendimde degilim. Cok uykum var. Yarim saat sonra baska ders var. Bir saattir yatakta kivranmam sonuc verseydi ve uyumus olsaydim kalkip derse gidecektim ama hem uyuyamiyor hem de derse gidecek gücü bulamiyorum kendimde. Biraz daha gözlerim yansin, kasinsin, sizlasin diye yaziyorum simdi bunlari da. Belki faydasi olur uyumama. Aksam da bir dersim var. Bugün haftanin en dolu günü. Aksamki dersim cok ilginc aslinda. Secmeli ders. Bir ögrenci televizyonu kuruyoruz. Gerekli tüm teknik malzemeler gecen yildan temin edilmis. Simdi ne tür programlar yapabiliriz, nasil yapariz gibi konular üzerinde tartisiyoruz. Önümüzdeki aydan itibaren teknik uygulamaya gececegiz. Cekim yapma, kesme, bicme gibi. Eylül 2007 de yayina baslayacagiz. Ayrica radyo ve televizyonda programlar yapan bir adam gelip bize sunuculuk falan filan gibi dersler verecekmis. Kamera arkasi tercihimdir.
Birazdan baslayacak derse gidemezsem ve buna ragmen uyuyamazsam vicdan azabindan ölürüm ben. Ya sev ya öldür beni. Hem sen tanrı mısın beni öldürdün, Esime dostuma beni güldürdün!

12 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Merhaba,
Ben de size ve ilginç isminize:) rastlıyorum, bir kaç kez de sessizce okumuştum yazılarınızı.
Şimdi gördüm ki, benim gibi, siz de bir "yay"mışsınız.
Tam da şimdi bir ebe-sobe yazısı yazıyordum, bu vesileyle sizi de sobeleyebilir miyim?
sevgiler.

Annelog Atölye dedi ki...

Derse git diye şiddetle tavsiye ederim, dönünce uyku garanti olur, hem de vicdan azapsız:)

Sebnem'den dedi ki...

SAKIP SABANCI NE DEMİŞ?ÇALIŞMAAAAK,ÇALIŞMAAK,ÇALIŞMAK...
AZ KALDI..DAYAN BİRAZ DAHA

Adsız dedi ki...

Ne tatli dertler bunlar!!! :o)

www.elifsavas.com/blog

Adsız dedi ki...

ne guzel dersmis o oyle. ne gibi programlar olcak peki?

teyzenteyfik dedi ki...

Hosgeldin Ekmekci Kiz :)

evet, ben de bir yay`im. Ondan mi yaylim atesi altinda gibiyim :)

Tabii ki sobeleyebilirsin beni. Merak ettim ama simdi konuyu. Belki yazmissindir bile ebe-sobe yazini. Birazdan gidip bakarim.
:)

Annelog,
gitmedim derse :( ama gercekten kötüydüm, ki sonrasinda uyuyamadim da sikintisindan da. Allah canimi alsin da kurtalayim ben, tamam.
:)

Sebnem,
Az mi kaldi!! Daha yeni basladim ben. E baslamak yolun yarisidir der, lafimi agzima tikarsin sen simdi. Peki, az kaldi:)

Elif,
evet, aslinda öyle, oradan izleyince, dinleyince, okuyunca tatli. Ki gercekten de tatli dertler haklisin ama tatliligi stresine engel olamiyor.
Ya burada havalar öyle güzel ki, dersten cikip eve yürürken eriyor icim resmen. Bilmem niye anlattim simdi bunu. Elim iste, gözüm oynasta galiba. Buradan tek bu anlam cikiyor.
Neyse, sevgiler dileyeyim ben :)

Pelin,
ders cok keyifli. Bugün kameramancilik, sescilik ve isikcilik oynadik. Yetmedi, spikerlik de yaptik. Birisi oturuyor masada, isiklari ayarlamisiz, ben elimde, ucunda mikrofon takili uzunca bir sopa ile tünemisim bir sandalyeye, spikercik ile mikrofon arasindaki mesafeyi 50cm den fazla acmamak, görüntüye gölgemin girmesini engellemek icin kasilmis, kipirdamiyorum, birisi yönetmencilik rolünü kapmis, sirayla soruyor "ses? hazir! kamera? hazir! Basla!!
haftaya sütüdyo disina tasiyoruz.
ha, programlar mi? ya pek öyle özel bir sey yok. Okuldan, kentten haberler, bilgilendirmeler, yayinlar... genel cerceve bu.

Sanem dedi ki...

Nasılsın dıye bakmaya geldım ;) Dersler cok keyıflı gozukuyor, sen de alısmıssın bellı ;)

Nakhar dedi ki...

Bu duyguyu çok iyi biliyorum ben... heyecan yapıp uyumadan gidivereyim dediğim zamanlarda sabaha yakın öyle tatlı bir uyku bastırıyorki azıcık uyuyuvereyim caım alarmı kurar kalkarım deyip kıvrılıyorum kedim gibi

sonra mı?

gideceğim yere gidebilmem için yarım saat kala uyanıyorum telaş telaş telaş bir gidiyorum ki ya iptal olmuş ya birkaç saat ertelenmiş ya kör olmasınlar daha gelmemişler...

dakik olmayan insanlarla iletişim halinde olmak ne zor
bir kız arkadaşım var mesela 10 da buluşalım der bile bile 12 de giderim yine de benden sonra gelir :)

telaş yapmaya lüzum yok yani
ayrıca şu seçmeli ders olayı çok ilginç geldi bizim zamanımızda yoktu böle şeyler :)

teyzenteyfik dedi ki...

Sanem,
sagol, arada gel, yokla tabii ki, bir yanlisim, tembelligim varsa kulagimi falan cek.:)
Alistim mi? iste biraz biraz.

Nakhar,
bak simdi de asagi yukari ayni karisik duygular icindeyim. Sabah 7 de uyanmam lazim derse gitmek icin ama daha okuldan yeni geldim. Saat 00:20 ve henüz sabahki ders icin yetistirmem gereken sunum bitmedi. Acaba simdi mi yapsam da uyusam, yoksa uyusam da sabaha dogru uyanip mi yapsam? :)

Sabah uykusu daha tatlidir degil mi? Onu heder etmeyeyim, direneyim bir kac saat daha, bitireyim su isi:)

O secmeli ders var ya, ders hocasi bugün mail atmis. haftaya carsamba bir toplantida cekim yapiyormusuz. Röportaj falan. Kim hangi görevi yapacaksa karar versin diyor. Ne olsam ki? Kameraman mi acep. neyse...

Ben derse döneyim.
Sevgiler :)

Nakhar dedi ki...

bence en aktif olan görevi iste ne öyle 3. 5. plan ayakları... sönük kalma aydınlık ol :) diyorum ben...

Adsız dedi ki...

gözlerin için benimde daha yeni uygulama yaptığım (aynı sorundan müzdarip biri olarak)bir iksirimi sunayımsana:)) malzemler:
1-iki adet sargı bezi
2-yarım elma
3-rende
4-neşter
yapılışı:elmayı rendele sargı bezlerinin arasına paylaştır
neşteri istediğin yerde kullan ama ben elmaları kesersin diye listeye ekledim.
benim gözleri çok dinlendirdi. yarım saat uzan onunla hemde ilerlemiş yaşımıza etkili olacak bu bulamaç. ne mi yapacak; göz altı torbalarımız olmayacak sigaranın yarattığı morluklardan kurtulacaz(bu benim gibi tiryakiler için geçerli) ama sigara kullanmayanlardada oluyo bu ben gördüm.mevcut çiziklerimizi daha da derinleştirmeyecek.her derde deva bir iksir. daha ne diyeyim. yap işte faydasını göreceksin. derslerinde başarılar ışığın bol olsun:))

teyzenteyfik dedi ki...

Nakhar,
tamam, parlak olacagim :)

Markiz,
ne eglenceli anlatmissin öyle :)
tamam, denerim. Evde elma olsa simdi denerdim aslinda. Gerci pamuk-cay iksirini yapiyorum kac gündür. O da iyi geliyo. Isigin bol olsun:P