Pazartesi, Nisan 02, 2007

Güzel gel bize

Bir dişi ne kadar güclü degil mi? Dün izledigim, fotografini buraya yerlestirdigim filmde de öyleydi. Stranger than Paradise bir Jim Jarmush filmi.
Hayat basittir, siradandir. Ama bir gün en siradanindan bir dişi gelir ve o hayata dahil olur. Ve hayat degisir artik.
Aslinda hayat yine basittir, yine siradandir ama mutluluk duygusu vardir artik. O disi icin bir seyler yapma, onu mutlu etme, böylelikle ona yaklasma istegi. Dişinin elleri, evin icinde salinisi, mimikleri, jestleri... Bir hayati degistirir.

5 yorum:

Secil Y. dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=yQS0j4eQi0E&mode=related&search=

bahar,nisan,umut,yesil sarmaşıklarla örtülü gibi ağaçlar,bir perinin endişesiz çiçekli elbisesi,güzel haberle gelen bir umut parçası(daha şimdiden küçümsedim umut bile değil parçası dedim,ne kötüyüm),rafa kaldırmayı düşündüğüm hüzün ve erkan oğur'un sesi.nereye koyacağımı bilemediğim.benim yüreğime dokunur bazen çok dertlendirir bazen de keyfimi katmerlendirir.herşeylere rağmen.
ne zamandır gelemiyorum daha doğrusu ne zamandır kendimi nereye koysam olmuyor.sadece çalışma masama yakıştırıyorum beni.haha, sanırım bu almanca yüzünden fazlaca sorumluluk duygusu yüklendim çok eksikmiş gibi.
gelmişken bir şarkı bırakayım dedim sana.baharda ağır gelebilir ama el altında bulunsun derim.
sevgiler teyzenteyfik,en güzel renklisinden ve kocaman sevgiler.

Adsız dedi ki...

Disi mi guclu, erkekte uyandirdigi hisler mi?

www.elifsavas.com/blog

Sebnem'den dedi ki...

belgesellerde de öyle değil midir?
dişi aslan gelir,erkeğin tüm egosu yerinden oynar...sahip olacağım diye yapmayacağı şey kalmaz..bir dişi çok şey değiştirir..hani babalar der ya..kızıma çok güvenirim,bir alay askerin içinden geçse yine bir şey olmaz..çok yanlış......:))nasıl tahribat olur asla bilemezsin..(fiziken değil ruhen).kadın işte..insanı da hayvanı da aynı..dünya değiştirtir..

teyzenteyfik dedi ki...

Kitty Wu!
ya bu takma isme ben halen alisamadim niyeyse :) belki cok hikayesini bilmedigimden falandir. Biraz arastirmis, bir kitap ve müzisyen bir gruptan geldigine dair fikirler edinmistim ama tam emin degilim, nedir ne degildir diye. Sen de cevap yazip aydinlatmamistin beni o yazidan sonra. Nedir kuzum bu Kitty wu, aydinlat beni, ögret bana. Bilgiye acim ben :)
ve inceligin icin tekrar tesekkür ederim. Vakit ayirip gelmissin, hem de elin dolu gelmissin.
Severim ben de bu türküyü.
Calismalarinda basarilar diliyorum. bahar, yaz derken motivasyonun bozulabilir, dikkat derim!
sevgiler

Elif,
elbette ki burada da, güzelligin on para etmez bu bendeki ask olmasa cümlesini zikrediyoruz. :)

Sebnem,
cok dogru söylemissin. Fiziken degil ruhen tahribat olur diye. Benim kastettigim de buydu. Illa ki bir fiziksel istek olmasi da gerekmiyor disiye yaklasma cabasinda. Herzaman tahribat olmuyor tabii ki. Mesela bu bahsettigim filmde pozitif bir durum var.

Yasasin tüm disiler!
Iyi ki disiyiz ama degil mi?
ben cok memnunum :)

Secil Y. dedi ki...

TEYZENTEYFİK kardeş,
benim bu takma isim bir kitap kahramanından takıldı geldi bana.Çok sevdiğim Paul Auster'ın Ay Sarayı kitabından.Kitabın konusu türk filmi edasında ilerlerken bu Kitty Wu kardeşimiz kahramanımızın hayatına ansızın girmiş ve herşey değişmeye başlamıştır.Kadın işte yine kadın.Okurken çok sevmiştim kitty wu yu öyle kaldı hep aklımda ve takma ad gereken heryerde kitty wu oldum ben.özellikle bu wu kısmın cok seviyorum bazen kitty tuu falan yapıyorum kafam bozuksa kendime kızgınsam.Yok ben alışamadım diyosan ismimi biliyosun keyfince kullan.
Şarkı ve iyi dileklerin için teşekkürlerimi sunarım.Bir de tabakadaki keyifli sunumun için teşekkürler tabii.
Motivasyon da bir sallantı oluştu ama bahardan ziyade gitmemle ilgili kritik ama olursa bekleme sürecini sonuçlandıracak umut vadeden bir haber aldık.Eşim orda ben burda yerimizde oturamaz olduk.Umuyorum ki bu cuma ne olduğu yada olacağı hakkında daha net bilgi alabileceğiz.Bu ekstra belirsizlik -ki sonunda hemen gidebilmek var-bendeki motivasyonu sarstı.Ama calışmak ve öğrenmek için büyük çaba harcıyorum. Hatta uzatmayıp derse devam etmeliyim,bugünkü ders zorlu geçecek zira.
Hadi bana iyi çalışmalar,sana da böyle bisürü bisürü iyi dilekler!
(buarada benim de sana teyzencim falan diyesim geliyor hep,tutuyorum kendimi.İsim olmayınca tuhaf oluyor gerçekten seslenmek)