Cumartesi, Nisan 14, 2007

Baban beni babamdan da bir kerecik istesin

Teyzem aradi demin. Türkiyedeki akrabalardan birisinin tek oglu nisanlanmis! Amanin. Ama kiz cok siskoymus. Neredeyse benim sisman diger teyzemin iki katiymis rivayete göre, amanin. Gülüsüyoruz. Anaa oglanin bacilari(galiba 6 tane ve bu dis görünüs mevzularinda biraz burnu havada tiplerdi bunlar) dayanamaz buna, bozarlar valla nisani diyoruz. Kikirdiyoruz.
Sonra ben toparliyorum ilk kendimi, ya teyze, ne önemi var ki, zaten oglan da kel artik, gecen yaz gördüm sac falan kalmamisti diyorum. Savunmaya, düsünmeye bak! Teyzem aliyor sazi, tabii ki canim, ne önemi var, seviyorlarsa yeter, mutlu olsunlar yeter caniiiim diyor.
Sonra, bu laflari söyleyen teyzemin daha gecen yil oglunun evlenmek istedigi kizla tanistiginda söylediklerini hatirliyorum "hayatta olmaz, cok zayif ve kisa bu kiz! benim oglum dalyan gibi, olmaz, oglanin altinda ezilir gider bu, bu evlilik olmaz da olmaz!" Velhasil, olmadi o is.

19 yorum:

anselmo dedi ki...

anlamıyorum ben bu ebeveynleri; sanırsın kendilerine alacaklar. birbirlerini beğendilerse kime ne yahu. bak böyle diyoruz ama umarım ebeveynlik sırası bize geldiğinde aynı triplere girmeyiz;)

bu arada buraya her geldiğimde şu sağ taraftaki şahmaran resmine bakıp bakıp köyde dedemgillerin evinde geçirdiğim çocukluk zamanları hatırlıyorum. çok korkardım çocukken, geceleri parlardı bir de, görmemek için yorganı kafama iyice geçirip uyumaya çalıştığımı hatırlıyorum.

Fulya dedi ki...

Benim babamin ilk sorusu evlenecegimi duydugunda. "Yakisikli mi?" idi.
Anneannem ben guzel insan severim der,yesil gozluleri de ayrica begenmez.
Ben cok cirkin buldugum bir cocukla cikmaya zorlamistim kendimi,sirf bu yakisiklilik takintimdan kurtulayim diye. Uzun surmedi.Simdi de aramizda kalsin ama yakisikli damat isterim.
Cok mu sey istiyorum:(((:P

Fulya dedi ki...

Ne cikarsa bahtima kabulum canim yanlis algilanmasin.
Bu aralar kucucuk kizimin muruvetinden ne kadar bahseder oldum... cik cik cik

Adsız dedi ki...

bir guvercinle bir filin evliligi olur muymus?
:)
olurmus tabi ki.

Açalya dedi ki...

hehe bu ebeveynler boyle gecekten de, belki cocuk sisman kadin seviyordur di mi?
Ya simdi benim de oglum olcak ya, simdiden soyluyorum valla Tammo'ya, "yeter ki bir Amerika'li kiz bulmasin, ne milletten ne irktan olursa olsun" diyorum. Neymis? Amerika'li olmicakmis, bak bak bak...daha oglanin dogmasina 41 gun var hahahahahaha.

teyzenteyfik dedi ki...

Anselmo,
diger yorumlara bakarsan, o triplerden pek kacis olmadigini göreceksin sanirim :)
Daha kundaktaki bebelere kari-koca begenmiyorlar yahu! :)
Aslinda su Sahmeranla ne cok vakit gecirmisiz degil mi? Ben de ilk nerede gördügümü hatirlamiyorum. Ama kendime aldigim bir sahmeran tablom vardi taa yeni yetme vakitlerimde. Ben de ürkütücü buluyorum ama bir yandan da seviyorum onu.
Parlak olurdu cünkü yaldizli boyalarla boyarlardi degil mi bu resimleri?

teyzenteyfik dedi ki...

Fulya,
ay cok tatlisin. Korktun degil mi, büyük konusmus olmaktan. Hemen degistiriverdin fikrini :)
Bu cocuk sahibi olanlar böyle oluyor iste. Büyük konusmayi asla sevmiyorlar. Iclerine bir korku giriyor sonra. Cocugum iyi olsun, saglikli olsun, söz baska bir sey istemeyecegim, diyorlar iclerinden hemen. Hic inanci olmayan kiside bile ben bunu gördüm.
Hem senin o güzel kizinin etrafinda öyle cok yakisikli oglan olur ki, istemesen de bir yakisikliya gider o kiz.
Anacim bahti güzel olsun, degil mi! :)

teyzenteyfik dedi ki...

Pelin,
olur muymus?
Yok caniim, olur mu öyle sey! Belki bir macera yasanir aralarinda, ona bir sey diyemem ama evlilik ciddi bir müessese Pelin!
:)

uzay dedi ki...

amanın herkeste var bu takıntıı
yakısıklı damat güzel gelin hihiho :)

teyzenteyfik dedi ki...

Acalya,
belki cocuk sisman kadin seviyordur, diyerek durumu savunuyorsun ama bir yandan da, birak gelin adayinin göbeginin capini hesaplamayi taa milletine bile karisiyorsun canim simdiden. Ah ah ana babalar!
:)

teyzenteyfik dedi ki...

Uzay,
hihiho deyip gecme :) mevzu agir aslinda. Bacilari oglanin isini bozacak belki, diyorum sana!
Bu tavir cok seyi etkiliyor bazi iliskilerde, bizim kuzenden biliyom yani.

serap dedi ki...

bir kayınvalide antasempatizanı olarak okuyunca daha bir ürperdim:))

serap dedi ki...

alışmadık dilde antisempatizan "antasempatizan" olurmuş:P
bakınız yukarıda ki coment..:)

endiseliperi dedi ki...

ben de arçil'e soruyorum, sarışınlarda mı, esmerlerden mi hoşlanıyorsun? n'olur söyle! hadi söyle! yoksa kumral da fena olmaz, ama hangisi, hangisi? sizin sınıftaki merve mi güzel (sarışın), ayda mı (esmer) yoksa naz mı (kumral), söylesene, hangisi? çıt yok. hala öğrenemedim, meraktan kuduracağım. film izlerken, sence hangi kız güzel? yok! yok!deli olacağım.

teyzenteyfik dedi ki...

Serap,
öyle deme, bak bir gelinantisempatizanina denk gelirsin sonra! :)

Endiseli Peri,
oo cocugu zorla tercih yaptiracaksin yani.:)
belki de o sekilde bir ayrim yapmiyordur Arcil. Simdi burada onun hakkinda yazdiklarimizi okusa utanir, kizarir mi?

asliberry dedi ki...

Çocuğun teki annesine kız arkadaşını tanıştıracağını söylemiş ve eve 3 kız getirmiş. Annesine "bil bakalım benim sevdiğim kız hangisi" demiş.
Annesi de "şu ortadaki demiş"
Çocuk şaşkın "e anne nereden bildin" diye sormuş.
Annesi; "çünkü onu sevmedim"

Pek fıkra anlatamam ama aklıma geldi işte.

teyzenteyfik dedi ki...

:)
Asli yani kacinilmaz mi bu gelini begenmeyen kaynanalik.

Adsız dedi ki...

benim annem dünyanın en yakışıklı erkeği bir babam birde sürmeli kardeşim olduğuna inandığı için e hebede güzel gelin isteyecek. annemin siparişi şu sarışın istiyo oğlu esmer ya sonra uzun boylu olacak kendi kedi bacaklı ya:P kaşı gözüde belirgin olacak e kadın bizden gördü istiyo işte. hepimiz maşallah karnında biraz daha dursaydık kaş ve göz olarak doğacağımızdan:)) tabiki huyu güzzel olacak bu olmazsa olmaz e hayırlısı bakam daha o taraklarda bezi olmamış kardeşime sipariş bu
bu arada annem banada yakışıklı damat istiyo bir keresinde sen hatırlarsın t.t görüştüğüm kişiyle tanıştırdım babama gizliden balkonda şöyle demiş. kırk yıl dul kalsam yine ona varmam benim anam büyük konuşuyo valla zannımca:))sebebimiz olacak valla:))çok keyifli bir yazıydı sağol.

teyzenteyfik dedi ki...

"kırk yıl dul kalsam yine ona varmam" bazen bir cümle bir kisiyi tanimaya yeter deseler inanmazsin ama bu cümlesi anneni tanimak icin yetiyor bence:) Yüzünün aldigi ifadeyi, mimigini bile tahmin edebiliyorum :) Iyi ki kocasini yakisikli buluyor yani! Yoksa amcamin cok cekecegi vardi annenin elinden:)