Cuma, Şubat 16, 2007

Dünyada bir yerdeyim

Size de oluyordur bu. Bana cok sik olur. Herkese cok sik olur aslinda. Bir heyecan dalgasina kapilip, essiz bir ani, hayati yasiyormussunuz gibi hissedersiniz bazen. Her sey, hergün gördügünüz sehir, bindiginiz tramvay, patronunuz bile daha parlak görünür gözünüze. Bir essizlik, biriciklik havasi kaplar bedeninizi de ruhunuzu da. Bunun cok sebebi olabilir. En dile geliri, karsi cinsten biriyle karsilasmak olabilir. Güzelligi ya da hosluguyla sizi birden carpmasi olabilir. Markette, kasa kuyrugunda baska bir kasadaki yasli bir adamla gözgöze gelmek de olabilir buna bir neden. Bikmislik ve calistirilmanin verdigi asagilanmayla is yerinizden cikip, kasvetli bir gökyüzüyle karsilasmaniz da.

Hayattaki en güzel anlar olmakla birlikte en aci verici anlardir bunlar. Cünkü o essizlik isigi yavas yavas cekilir üzerinizden. Yolda karsilastiginiz, gözlerinizi alamadiginiz kadin ya da adam gözden kaybolmus, marketteki yasli adam parasini ödemis, arabasina atlamis ve kasvetli gökyüzü kararmistir bile. Simdi o sefil, donuk, mat hayatiniza tekrar dönmek daha da hüzünlüdür.

8 yorum:

uykucu dedi ki...

işte ben son günlerde hep öyle mat geziyorum, ışığa ihtiyacım var.

Unknown dedi ki...

Evet, ani dopamin salgilamasi ve sonrasinda yasanan kan sekeri dusuklugu gibimsi his... En iyisi cikolata yemek. Dopamin dopamini soker misali.

asliberry dedi ki...

yığınla şeyi kabullenişin ardından da bu mutluluk yayılıverir insana.
hem öylesi kısa da sürmez bak.

teyzenteyfik dedi ki...

Figen,
pek konuyla alakali degil ama sunu söylemek istiyordum, yorumunu gördügümden beri ; sen cok icten ve samimi birisin.
Yazilarinda cok daha belirgin bunlar. Bu halinle etrafina eminim epey isik saciyorsundur ama sana yansiyan isiklar konusunda ne yazik ki bir sey diyemeyecegim.

Isigin bol olsun :)
(bu cümleye cok gülüyorum ben niyeyse. Bir fotograf sitesine üyeyim ve orada yayinlanan fotograflara yapilan elestirilerin sonunda hep bu cümle var "Isigin bol olsun!" Komik geliyor bana. Sanki, yüregine saglik der gibi. Aslinda komik degil galiba da. Ne bileyim...)

sevgiler.

teyzenteyfik dedi ki...

Elif,
Dopamin fazlasi da sizofren hastalarinda görülüyormus diyorlar.

Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmayalim yav!!!
:)

teyzenteyfik dedi ki...

Asli,
haklisin.

Binnur A. Ö. dedi ki...

Teyzen,
mail adresini bilmedigim icin buraya yazıyorum.
blogger'a girdigin zaman sayfanın adına tıkla acılan pencerede yukarıdaki tablardan biri SETTINGS ona tıkla.
SETTINGS tabının altındaki tablardan biri de COMMENTS tabı ona tıkla.
COMMENTS sayfasında en altda Comment Notification Address kutucugu bulunur. Oraya mail adresini yaz. Böylece yazılan tüm yorumlar anında blogger tarafından mail adresine gonderilir.
Daha sonra da türkce karakter işini yapalım istersen.
sevgiler.

teyzenteyfik dedi ki...

Binnur,
cok tesekkürler.
Bir sonraki blogger dersine katilmayi da tabii ki kabul ediyorum.