Salı, Şubat 27, 2007

Ah o gemide ben de olsaydim

Bugün cok calistim. Normalde is saatimin ücte biri oyalanarak, msn de gevezelik yaparak ya da o site senin bu site benim dolanarak gecer ama bugün hic öyle olmadi. Tek yaptigim kacamak, internetten, Asliberry`nin su siralar dinledigi Amália Rodrigues`in ve Anlat Anne`nin bahsettigi Rosa Passos sarkilari indirmek oldu.

Aklima gelmisken ben de bir sey paylasayim beni okuyanlarla. Efendim, Clinique Skin Smoother Pore Minimizing Make-up mükemmel bir fondöten. Benim gibi, cildine sürdügü fondöten ve pudra suratinda maske gibi duranlari sasirtacak kadar dogal bir görünümü var. Ve hic yaglandirmiyor yüzü. Ben pek makyaj yapmam ama bu ürünü cok sevdim. Sabahlari mutsuz, asik ve etrafa nefretle bakan suratima bir parcacik bile sürsem renk katiyor. O renk öglene dogru kendiliginden geliyor esasen ama en sosyal oldugum anlardan biri sabah ise gidisim (ikincisi isten dönüsüm) oldugu icin onu kullaniyorum bazi bazi.

Biraz fani mevzular etrafinda dolasan bir yazi olacak galiba bu.

Aksam eve dönerken tramvayda orta yasli bir kadin (alman) bir seyler mirildana mirildana oturdu yanima. Bana bulasmaz insallah diye düsünürken önünden gectigimiz marketi parmagiyla göstererek "Burada ananas cok pahali, en iyisi cuma ve cumartesileri Lidl`dan almak, cok uygun oluyor fiyatlari" dedi, bana! Ben de "hmm, öyle mi?" falan diye geveledim. Sonra yeni yapilan meydanin önünden gecerken de "cok güzel yaptilar burayi" dedi. Ben de "güzel ama biraz bos görünüyor" diyerek sohbete baslamaya karar verdim. Biraz daha konusup, bana eskiden orada bulunan cocuk parkini, kendi cocuklarini hep oraya götürdügünü falan anlatti ve indi bir kac durak sonra. Degisik bir kadindi.

Neyse, neden bu fani mevzular etrafinda dönüyorum bugün, ona gelelim.

Aksam tramvaydan inip eve dogru yürürken bir giyim magazasina daldim ve gözlerim faltasi gibi acildi. Iceride muhtesem parcalar vardi. Gözüm döndü. Bir ikisini gözüme kestirdim. Bu gece uyumadan onlari üstümde hayal eder, henüz görmedigim uygun ayakkabi ve aksesuarlari da eklerim hayalime. Bu konularda tam kücük kiz cocuklari gibiyim galiba ben. Bugün daha iyi anladim bunu. Bu duygunun aynisini cok cok kücükken de hissederdim. Mesela bir fotografim var 5-6 yasindayken cekilmis. Almanya`daki teyzem gelmis bize ve biz cocuklara da elbiseler, kolyeler falan getirmis. Onlari da giydirmisler, cekmisler fotografimizi. Ben orada ne mutluydum bir bilseniz. O yaz ki hediyelerimin icinde bir de t-shirt vardi, üstünde kabartmali dondurma deseni vardi. O kabartmanin dokusunu halen elimde hissedebiliyorum.

Iste böyle, kiyafet, alisveris, müzik derken gün böyle gecti.
Bence gecenin en güzel elbiselerinden birisi Kidman`in giydigiydi.

Ha, okul mu, bekledigim belgeler mi? Yok, gelmedi hicbir sey daha!!!
O elbiseleri alsam mi yarin gidip?

Ben bu kafayla!

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Almanya'dan gelen teyze,hediyeler ve onlarla cekilen fotograflar hikayesi o kadar tanıdık ki.Çocukluk yıllarım boyunca teyzemin bana ,kardeslerime ve kuzenlerime getirdiği hediyelerle sevindik.Aman ne eğlenir ne mutlu olurduk.Yılın sadece belli aylarında fotoğrafımız cekilirdi neredeyse.Yani gurbetcilerin izin aylarında.
Büyüdükçe hiç önemi kalmadı bir zamanlar bizi mutlu eden hediyelerin.Şimdi canım teyzemi yılda bir kez görmek beni sevindirmeye yetiyor.Onu o kadar cok özlüyorum ki.
Buarada kidmann'ın kırmızı elbisesi nefisdi bencede.
secil

Adsız dedi ki...

Ben de bazen böyle heyecanlanırım gün içinde. Alışveriş dürtüsü, aslında giyemeyeceğim giysileri alıncaya kadar sürer. Eskidendi bu.

Birinden hoşlansam mı hoşlanmasam mı yol ayrımında, aklım bambaşka yerde, bedenimi alışverişlere sürükler, kendimi oyalanacak şeylere çarpar dururdum.

Şimdi, en sosyal zamanlarım, bilgisayar önünde gerçekleştiği için belki de giysi filan almıyorum. Güzel giyinmek gerçekten sokakta olmakla alakalı bir şey.

Gerçi Kidmann'ın kırmızı giysisini her durumda isterim. O kadın ne hoş, değil mi? İskelet yapısı filan inanılmaz düzgün.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ne cok sey denedim cildim icin. hep problemli oldugu icin yag tabanli fondotenleri ben de kullanmiyorum. bu clinique guzele benziyor, bakayim ben buna. hatta bugun isten cikinca yol ustundeki alisveris merkezine ugrayayim, bakayim neler var. bazen benim icin terapi gibi, gidip magaza dolasmak, almayacagim seyler denemek.

benim favorim Rachel Weisz'di oscarlarda. cok hos bir kadin, elbisesi de guzeldi. Nicole Kidman'i gordugumde once sasridim o kurdele yuzunden ama sonra sahnede yururken cok hostu. hep alcak sesle konusan zarif bir kadin sanki, ve cok da guzel gercekten. Nicole Kidman'in onca sene Tom Cruze'la evli kaldigina inanabiliyor musunuz? hele evlendigi son kizcagiz.

neyse teyzen teyfikcim, sonra gorusuruz, benim de isimin basina donmem gerek:)
hoscakal

acicikolata dedi ki...

Clinique Pore Minimiser diye ayri bir urunu var bide onu dene
pudra gibi puruzsuzluk veriyor pembe tupte bir krem

teyzenteyfik dedi ki...

Secil,
cok benzer bir gecmisimiz var galiba bu konuda.
Sen blog isini ne yaptin? Merakla bekliyorum seni!
cok sevgiler

teyzenteyfik dedi ki...

Endiseli Peri,
cok yakinlarda karar almistim, alisveris yapmayacagim ve herseyimi iyice eskiyene kadar kullanacagim diye. Aslinda öyle cok alan biri de degilim ama evdeki yillarin ivir zivir birikintisini görünce icime fenalik gelmisti. Iki hafta önce kuzenlerime vermek üzere hepsini sectim ve torbaladim. Kocaman bir cuval oldu. Böylelikle bu bekleme süresini hizlandirdim galiba kendimce.
Kidman güzel kadin tabii ki ama benim özellikle begendigim tipler arasinda degildir.

teyzenteyfik dedi ki...

Pelin,
benim de cildim cok problemliydi. Simdilerde düzeldi. Sivilceden cok cektim ben. Bir seneye kadar da cekiyordum ama doktor bir arkadasim bana bir eczanede yaptirdigi iki cesit karisim ve bir de sabahlari yüzümü silmem icin bir karisim verdi bana ve bir yila yakin kullandim onlari. Simdi yagli cildimden eser bile kalmadi gibi. Bir de yüzümü sabah aksam yikardim hep, onu da biraktim. Simdi sadece siliyorum iyi bir temizleyiciyle.

Clinique`i bence dene sen de. Hatta o alisveris merkezlerinden önce biraz deneme yapabilmen icin tester gibi bir sey iste. Almadan önce bir kac gün kullanmak en iyisi.
Aman, ben de pek bilgili degilimdir bu konularda ama yasadikalrimdan ögrendigim bunlar, paylasmak istedim :)
Sevgiler.

teyzenteyfik dedi ki...

Gayri ihtiyari,
bu benim söyledigimin aynisi galiba. Yoksa o serinin baska bir ürünü mü senin dedigin? Bu benim kullandigim da pudra gibi oluyor yüze sürünce.

uykucu dedi ki...

merhaba o elbiselere bende bayıldım doğrusu.en baştaki kırmızının modelinden siyah bir elbise buldum onu alıcam bugün (malum siyah daha zayıf gösteriyor ya) tavsiyene bende bakıcam tester falan bulursam ,bir türlü sevemedim fondotenleri ama şu dönem cildimin problemi yüzünden kullanmam lazım.

teyzenteyfik dedi ki...

Figen,
evet cildinle ilgili yazini okumustum, üzüldüm. Cok sinir bozuyor bu sorun. Ama zamanla cözülür. En önemlisi kalici izler birakmamasini saglamak bu cilt problemlerinin. Cok üzme kendini.

Bence siyahi da cok güzel olur o kirmizi elbisenin.

Asortik Krep dedi ki...

Şu yurdum teyzelerinden Almanya da da varmış demek ! (otobüsteki alman teyze) Yani tanıdık tanımadık herkese laf söyleyip sohbet açabilen :))

teyzenteyfik dedi ki...

Asortik Krep, hosgeldin.
Evet, bu teyzelerin yurdu, irki, dili, dini farketmez, heryerdeler :)