Cumartesi, Şubat 10, 2007

37 x binler, milyonlar kac eder?



O günü hatirlayan coktur. Ben 15 yasindaydim. Ne sevdalarda, hayallerdeydim kim bilir?(ben de pek hatirlamiyorum) ama televizyonu seyretigimi, durumu kavrayamadigimi, etrafimdakilerin sapsallastigini hatirliyorum.

Ah, ah insan insani neden böyle yakar? Yaktigiyla kalmaz, neden böyle asagaladikca asagilar? Biliyorum aslinda bu sorunun cevabini, asagi yukari. Ama iste sapsalim ya ben, aklim almiyor ki.
Soru sordurup durur bu hal insana, neden?, nicin?, ama nasil?, ama neden?, nasil?, neden?...

Kebapciymis simdi oralar. Orayı müzeye çevirmeli diye gelen önerileri halkı kışkırtacağı gerekçesiyle reddetmisler... Dogru... Birileri yansin, kalanlar bu kapazelikle asagalansin... Aman ha, nazlidir benim Sivas halkim! Öylelerinin kalbini kirarsak kim atese verecek geride kalanlari, kim tetikci olacak geride kalanlara?

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ah, ah! Ben o ani bile hatirliyorum. Televizyonun onunde, gozlerimden yaslar akarak, agzim saskinliktan bir karis acik, sanki boyle bir acimasizliktan sonra dunya nasil olur da hala doner diye cok sasirmistim. Sanki acidan dunyanin sonu gelmesi gerekir diye bekledim de tabii kimse kimsenin umrunda degil. Insan naif doguyor demek ki, ve naiflik oyle cabucak sokulup atilmiyor. Benim insanim boyle sey yapmaz diye mi dusunmustum, nedir? Insanini birbirine iskence filan yaptigini gayet iyi biliyordum da, boyle seyler tek tek olur gibi geliyordu bana. Insan nasil olur da yanan eti seyrederken boyle durabilir? Seyrediyor iste. Hem de zevklenerek. Bu konuda oyle doluyum ki, yazayim derken hem dusunduklerim, hem ellerim birbirine karisiyor. :o(

serap dedi ki...

Alçakta yüksekte yatan erenler
Yetisin imdada aldi dert beni
Basimi alip hangi yere gideyim
Gittigim yerlerde buldu dert beni
pir sultan
nice can'ı dert buldu sivas ellerinde..
çocuktum içim yandı...
çocuktular genctıler buyuktuler nıce can lar yandı...
nedeni yok,tekrarının olmaması ıhtımalı de yok malesef..
üzgünüm.....