Pazar, Mayıs 04, 2008

Yolculuk

Gecen carsamba günü okuldan tren yerine birinin arabasiyla döndüm . Bu hizmeti veren bir kac internet sitesi var. Yolculugunuzun baslayacagi yeri ve gitmek istediginiz noktayi seciyorsunuz ve ayni yolu alacak olan araba ilanlarini, arabalarin plakalarini ve eger gitme niyetindeyseniz arayip haber vermek icin sürücünün ismi ve telefon numarasini görüyorsunuz. 4 yolculuk yaptim bu sekilde son 3 hafta icinde. Hepsi de keyifliydi. Ayrica hem daha ucuz hem de daha hizli.

Sonuncusu 23 yaslarinda görünen sapsari bir alman oglanin arabasiydi. Yaninda tombulca, kulaklarinda sari killar olan bir is arkadasi vardi. Arabada 3 kisilik bos yer oldugu yaziyordu ilanda ve tam 3 kisiyi de bulmuslardi. Birisi ben, digeri universiteye yeni baslamis kücük bir kiz, öbürü cok fazla amerikan filmi izleyip, amerika hayrani olan ikinci üniversitesini okuyan, 25 yaslarinda görünen bir oglandi.

Kücük kizimiz arabaya biner binmez konusmaya basladi ve yol sonuna kadar hic ama hic susmadi. Sirayla bir ona bir buna sorular sorup, kendini anlatip durdu. Cok sevimli biriydi. Yolun ilk iki saatini uyuyarak gecirdim ben. Gözümü actigimda hic de eve giden yolda olmadigimi farkeder gibi oldum, kendime gelmeye calisirken. Sevimli kizimiz bendeki saskinligi anlamis olacak ki gerekli aciklamayi yapti hemen. Bulunmamiz gereken yolda bakim oldugundan, bir digerinde cok yogun trafik oldugundan dolayi bu yola sapmisiz, o yüzden yolumuz biraz uzayacakmis (yol sonunda hesapliyoruz ve fark 2,5 saat)

Hava güzeldi, günes batmak üzereydi. Günes bir solumuza bir karsimiza gecip durdu. Yolun uzadigindan, planlanan vakitte olmak istedigimiz ya da olmamiz gereken yerlerde olamayacagimizdan konusurken, kiz cantasindan üc tane bira cikardi ve arkadaki biz yolculara ikram etti. Cok lezzetliydi. Bu biradan sonra ne bende uyku ve yorgunluk, ne de cool gencimizde bir kasilma kaldi. Kizimizsa hep oldugu gibiydi. Gülüse gülüse, bir bir eksile eksile tamamladik yolu.

Bir de güzelim Calw`dan gectik. Hermann Hesse` in memleketinden.

12 yorum:

egemavisi dedi ki...

Ne güzel bir sistemmiş bu yolculuk organize işi. Okulda otostopla gider gelirdim üniversitede.

Berrin dedi ki...

şaşkınlıkla okudum, sonra anladım ki burası turkıye degıl :)
yanı tr de olsa allah muhafaza, tanımadıgın bırının arabasına bın hemde bır kac kısı bırde ustune cantandan bıra cıkar :))

sıstem guzelmıs ama turkıyede ıslemez..işlettırmezler..

denk geldıkce bakıyorum blogunuza cok keyıflı :)

Adsız dedi ki...

kültür şoku!!!
birilerinin bir diğerlerini arabalarına almaları yeterince şok edici değilmiş gibi kızın çantasından bira çıkarıp kendi başına içmemesi, başkaları için de getirmiş olması... hatta birinin diğerleriyle tanışmak için uğraşması, diğerlerinin çok konuştuğu için kızı rahatsız edici bulmaması...
tüm bunlar kabul edilir şeyler değil. ya da benim tedaviye ihtiyacım var.

teyzenteyfik dedi ki...

Ege mavisi,
evet, güzel bir sistem. Otostopun önceden planli ve parali versiyonu. Ama araba sahiplerinin pek kar yapildigi söylenemez, sadece benzin parasini ödüyorsunuz neredeyse. Onlarin istegi de kar yapmaktan cok yol masraflarini azaltmak.

teyzenteyfik dedi ki...

Berrin,
sen saskinligini anlattikca ben de ayni manzarayi Türkiye`de hayal ettim ve korktum:)
Yok, belki olur bir gün orada da. O kadar uzak degildir belki de.

Cok mu pozitifim bugün?

Ben de senin bloga arada denk geliyordum.
Hep denk gelelim biz öyleyse:)

teyzenteyfik dedi ki...

Simon Beyfendi,
evet, cok alisildik haller degil bunlar ama öyle sasirip, sok gecirecek haller de degil, diye düsünüyorum. Sen böyle tepkiler verdikce ben kendimi dünyanin en sicak insanlariyla, pek bir eglence ve keyif icinde yasiyormus gibi hissediyorum.

:)

Belki de hepsinin denk gelme durumu var sadece. Bira cantadan cikinca araba sahibi sinirlenebilir surat asabilirdi, ben uykusuzluk yüzünden cok konusan kiza uyuz olabilirdim. Yolda bakim olmayabilir, yolumuz o harika manzaralar esliginde gecmeyebilirdi. Her sey baska olabilirdi.

Ama olmadi, bir güc bunlari ayarladi. Acaba ne icin? Kimin icin? ;)

egemavisi dedi ki...

Aynı sistemi ben de uygulayabilir miyim diye düşünüyorum. Sonbaharda okulum başlayınca yol masrafım hayli kabarık olacak. Bİr de otobüsle zaman kaybım artacak. Üzerinde ciddi ciddi durulması gereken bir konu. Benim aklıma yattı valla. Şimdi tek problem babamın bir otomobil alması. .)

Adsız dedi ki...

merhaba,
bu uygulama Türkiye'de başlamış.www.ucuzagidelim.com adlı siteye bakabilirsiniz.

teyzenteyfik dedi ki...

Egemavisi,
bak uygulanmaya baslanmis bile :)
Araba almak yerine yolcu da olabilirsin:)


Isimsiz,
tesekkürler adres icin.
Siteye baktim. Henüz pek aktif degiller gibi ama araba sahiplerinin kimlik bilgilerini falan aldiklari icin bir nebze de olsa güvenli olabilir gibi geldi bana. Yine de zor is.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Öyle ya da böyle, yolculuk güzel şey vesselam diyerek, söze sonundan ekleneyim.
:))

Berrin dedi ki...

bende hermann hesseyı unutmusum ılk yorumumda :)
pek seevrım kendılerını..ozellıklede bozkır kurdu kıtabını :)

tr de bu sıstem ıslemez..buraya yazıyorum :)))))))))

teyzenteyfik dedi ki...

Ekmekcikiz,
evet, yolculuk degil mi yapilan, ötesi yok! :)

Berrin,
ya islerse Berrin? Biliyorum, cok ütopik geliyor :)