Pazar, Mayıs 11, 2008

Mevlam sizi süs icin mi yaratmis?

Tramvaylara, otobüslere, hatta özel arabalara reklam alinmasindan tiksiniyorum. Bu kadar cirkin baska sey olamaz. Bir de su disaridan bakanlara reklamin, resimlerin, yazilarin göründügü ama aracin icinden bakinca disarinin ufak noktaciklar arasindan göründügü, tüm araci, tramvayi kaplamis, yutmus gibi görünen resimli reklamlar yok mu! Deli ediyor beni.

Tüm tramvay, yol keyfini bozuyor, sanki hapsedilmissin gibi iceriyi karanlik yapiyor ve disarisi ile arana abuk sabuk yazi karakterleri ve renklerin oldugu bir duvar örüyor. Allah sizi inandirsin gecen gün nefes almak icin tramvayin durakta durmasini ve acilan kapidan disariyi biraz olsun görebilmeyi kolladim, yolculuk yaparken. Böyle bir hale sokar mi insan insani, böyle bir zulüm yapar mi insan insana?
Sikayet falan mi etmek lazim acep? Ne haklari var buna? Bir de dünyanin parasini ödüyorum o araca binmek icin, bilet icin.


Efkarli bir türkü dinleyelim bari.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kadarını görmedim henüz ama TR'de reklam yüzünden dışarıyı tam görmeyen koltuklardan sakınmaya çalışıyorum. sizin westphalia eyaletinde (sizinki o olmayabilir ama ismi en güzel olan o) kapitalizmin ölçüsünü kaçırmışlar. en iyisi resimdeki gibi şarapevlerine gitmek. hem dışında reklam da yok. hatta çatısından aşağı doğru bir metal para bıraksan borulardan sekerek inerken hoş bir ritm olur.

Adsız dedi ki...

bu arada aslında sizin westphalia'nın asfalyaları atmış diyecektim, ama onun bir izmir söyleyişi olduğunu son anda hatırladım.

Berrin dedi ki...

yakında ınsanlar kafalarının ustunde reklam panosu tasırsa sasırmamak gerekır :)

teyzenteyfik dedi ki...

Simon,
asfalya ne demek? Soruyu biraz gec sordum degil mi?

Berrin,
örnekleri olduguna eminim :)

Kremali'nin annesi dedi ki...

Evet, evet, evet! Ben de sinir oluyorum otobus camlarini boydan boya kaplayan reklamlar yuzunden disariyi potikareli koyu bir fon uzerinden seyretmek zorunda birakilmaya.

Bir de benim yasadigim diyarda (Kanada) kislar cok uzun ve cetin gecer. Otobuslerin camlari kirden batar; butun kis boyunca da oyle kirli kalir. Disariyi gormek neredeyse imkansizlasir. Inecegimiz duragi kacirmak hadi neyse de, ya keyfimiz ve aklimiz? Onlari kacirtmaya ne haklari var bunlarin?!

Adsız dedi ki...

ortaokulda ingilizce hocası her kelimeye sözlüğe bakmayın, cümlede geçişinden çıkartmaya çalışın derdi. asfalyaları atmak diye geçtiğine göre ne atar, diye bulunabilir mi acaba? biraz zor olur sanırım. neyse, sigorta. ülkenin gerisinin anlamadığı ifadeler kullanmamız çok ilginç, di mi? levanten etkisi.

teyzenteyfik dedi ki...

Kremali`nin annesi,
iste tam derdimi anlayan kisi sensin!

Aklini kacirabilir insan bir kac saat onlarin icinde yolculuk yapsa, degil mi?

Haklari yok bence de bunu bize yasatmaya. kesin sikayet etmek lazim!

teyzenteyfik dedi ki...

Simon,
cümlenin gerisine de berisine de baksam anlayamazdim ben bunun ne demek oldugunu!
:)