Perşembe, Mayıs 29, 2008

Kulak agrisi

Sol kulagimda hafif bir agri var birkac gündür. Söyle derin nefes alinca ya da esneyince daha belirgin hissedilen türden.

Kulak agrisi daha cok bebeklere, cocuklara göre bir agri gibi. Annenin gögsüne ya da dizine basini koyarsin, anne parmaklariyla agriyan kulagin üstünde minik minik daireler cizerek masaj yapar ve aglayan ya da mizmizlanan cocuk yavas yavas susar. Bu kulak agrisinin bana ilk hatirlattigi görüntü bu. O yüzden ne zaman kulagim agrisa daha bir cocuk gibi hissediyorum kendimi.

7 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Bizim evde, bu dediklerini tamamlayan sahne, kulak yavaş yavaş ovulurken, bir damlacık gliserin damlatılması ve sonra da üzerine ısıtılmış bir havlu konulması.
Bu sayede, çocuk rahatlar uykuya geçer ve kulaktan gliserinin itmesiyle iltihap atılır.
Yoktu, öyle zırt pırt antitibiyotik o zamanlar, yaa!
Geçmiş olsun.
:)

Lilium Bosniacum dedi ki...

:) geçmiş olsun. kulaktaki o sarı madde adı her neyse (pislik diyesim gelmedi) kulak zarına baskı yapıyo olabilir. benim geçen sene oldukça uzun süren haifi ağrılarım oldu öyle. ihmal edince en sonunda doktor onları çıkartıp kulağıma pamuk koydu. pek bi eğlenceliydi sorma :) yani diyeceğim o ki, ihmal etme, kbb ci bi baksın...

elektra dedi ki...

ıhhhh, üniversitenin ilk yılına kadar kulak ağrısı nedir bilmeyen şanslı bir çocuk-gençtim ben. sonra o yıl bir gece hiç tanımadığım bir şey geldi kulağıma oturdu. ne ağrı ama? annem de çocukken yapamadığı şeyi yaptı bana, kulağımı ova ova ağrıyı azalttı.. sonra hakikaten karikatür gibi gelen çenemden kafama uzanan sargı yapıp tavşan kulağı gibi bağladık gliserin damlatıp. o gece zor uyudum, ama ertesi gün gitmişti musibet:(
geçmiş olsun...

miso dedi ki...

Hay allah, çok kötüdür kulak ağrısı. Hiç bir tedavi de bilmem. Doktora gitsene teyzencim ya. Artarsa kudurtur zira :(

marruu

miso dedi ki...

Hay allah, çok kötüdür kulak ağrısı. Hiç bir tedavi de bilmem. Doktora gitsene teyzencim ya. Artarsa kudurtur zira :(

marruu

Kremali'nin annesi dedi ki...

Belki de, ne zaman kendini cocuk gibi hissetmek istesen kulagin agriyordur:)

Gecmis olsun, insaallah simdi daha iyisindir.

Sevgiler,
Ayse Sule

teyzenteyfik dedi ki...

Hepinize ilginiz icin tesekkür ederim.
Kulagim iyilesmeye basladi biraz fakat baska bir problem yüzünden doktor yolunu tuttum bugün. 3 gündür kesilmeyen bas dönmesi vs.

Benim derdim su dersler ve bu dönem bitirmem gereken tez. Baska sey degil. Hem bunlarin baskisi üstümde hem de insanliktan cikar vaziyette calismanin verdigi halsizlik, bitkinlik sanirim.