Cumartesi, Kasım 03, 2007

Ulan Kaltak!

Fena tepem atmis durumda. Yine, benzer durumlar gibi laflari yuttum.

Dersten geldim simdi. Ders dedigim de 3 ögrenci bir hoca oturup, gevezelik yapiyoruz. Sonlara dogru gevseyip, bu dönem dersini aldigimiz (ben ve su uyuz kari, hani gecen dönem yabancilarla ilgili bazi tatsiz tespitlerini anlattigim, arkadaslarimi yemege cagirdigimda da hakkinda atip tuttugumuz varlik) kadin profesör hakkinda konustuk. O hocayla henüz ders yapmamis olan ögrenci bize kadinin hasil bir hoca oldugunu sordu. Ben iyi deyip, gecistirdim, cünkü kadinin hocaligini degil de, kadin hakkinda duydugu olumsuz yorumlarin saglamasini istiyordu bizden. Ben de baska bir hocanin yaninda bu muhabbete girmek istemedim. Neyse bizim o uyuz kiz basladi atip tutmaya. Ben israrla, henüz cok iyi tanimiyoruz, yorum yapmayalim falan filan diyorum. Bu defa bizimki basladi bana laf atmaya, yok ben cok ruhsuzmusum, hep böyleymisim, lütfen lütfen bana bulasmayin, ben zavalli bir yabanciyim, sizi anlamyiorum tripleri yapiyormusum. Ben güldüm tabii ki ama digerleri, hoca ve diger ögrenci afalladi, hem gülüp hem de ohaa, ne diyorsun sen seklinde tepki verdiler.

Hoca benim bu halimi, herkese mutlaka ikinci bir sans verisimi taktir ettigini söyledi, cünkü bu dönem o uyuz kiza nasil dayandigima kendisi de sasiriyor.


Lan kaltak kari, senin hakkinda da tahmin edemeyeegin yorumlar dolasiyor okulda, senin ne sirrret oldugun, gecen dönem tüm sinifin burnundan getirdigin, arkadan agza alinmayacak küfürleri yedigin anlatiliyor. Hatta direkt, sinifta olan diger ögrenci bile, baska arkadaslara, senin ne uyuz oldugunu söylüyor. Tutmus bir de baskasina atip tutuyor ve benim niye böyle sakin olusuma, kimsenin hakkinda laf söylemeyisime kiziyorsun.

Daha bu sabah, o bahsi gecen kadin hoca odasinda seninle calismamin nasil oldugunu, seninle gecinip gecinemedigimi, seninle cok farkli oldugumuzu, calismami olumsuz etkileyip, etkilemedigini, eger bir problemim varsa, cekinmeden onunla konusabilecegimi söyledi!

Ah, niye orada bagirip, cagirip, lan salak, eger konusursam, ilk senin lafini orada burada anlatmam, sana it muamelesi yapmam lazim, diyemedim.

Fena sinirliyim. Beni böyle sakin, laflari yutan, mümkün oldugunca kisisel tartismalardan uzak durmaya calisan, hatta ürken, insanlarla basedemeyecegini düsünen bir insan olarak yetistiren kültürüme de, sana ayi diyene sen dayi de felsefemize de, anama da, babama da.....

7 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Peki tamam, haklısın.
Kültürümüzün etkisi var tabii ki bu davranışında (veya davranışlarımızda).
Yine de o acayip şirret, bencil, küstah insan tipinden hemen her kültürde olabileceğini, onların bir başka türden canlı olduğunu hatırla lütfen.
Ayrıca, kendi tanıdıklarımdan pay biçerek söylüyorum, uzun vadede o lanet, kaltak karının hiç de mutlu ve huzurlu olamayacağından eminim.

En iyisi onu yok say, seni rahatsız edemez.
:)

elektra dedi ki...

hay o kaltağa daaaa:)) iyi geldi bana da be teyzen. kendiminkileri de ekleyip devam edeyim ben:)

Adsız dedi ki...

Mesela urkmek degil ki. Insanlar bu kadar sinirlendigine degmezler. Sanki sana dedikleri dogruymus gibi sinirlenmeye hiiic gerek yok bence. Insan kafasindan o dakikalari dakikalarca geciriyor, evirip cevirip daha iyi cevaplar bulmaya calisiyor. Halbuki o sirada bu dunya uzerindeki degerli zamanin geciyor. Hem de bir kaltak, daga dogrusu rospik yuzunden! Hic deger mi? Senin bu kadar zamanini aldigi, kendini dusundurttugu icin gurur duysun, fotograf filan cektirsin esek kari. Guzel kafani dolduracak daha onemli seyler var. Bosveeer!

Soyle tepeden tirnaga suzersin bir gun. Gayet yavas bir sekilde. Sonra basini cevirirsin, olur biter. ;o)

www.elifsavas.com/blog

Sebnem'den dedi ki...

ELİF NE GÜZEL YAZMIŞ..SEN HER SİNİRLENDİĞİNDE..BİR SÜRÜ HÜCREN ÖLÜYOR.SİNİRLERİN TV KABLOSU GİBİ..ONLARIN ÜST KATMANI BİRAZ DAHA ERİYOR..O KIZI HER GÖRDÜĞÜNDE DOLAŞIM VE SİNİR SİSTEMİNİ GÖZÜNÜN ÖNÜNE GETİR VE KENDİNİN NE KADAR ÖNEMLİ,GEREKLİ OLDUĞUNU DÜŞÜN..BOŞ VEER...
HEHE..BU ARADA O KIZ TARAFINDAN ÇOK KISKANILIYORSUN!!!

Adsız dedi ki...

Ahhhaa, çok sinirlenmişsin, inanamadım, kaltak bile yazmışsın.

Bu iyi bir şey, beraber çalışma yaptığın insanın arıza olması iyidir, ileride iş yaşamında rahat edersin, kriz yönetimini öğreniyormuşsun, deneyim kazanıyormuşsun gibi düşün. Hem sen ülkene dönecek o kaltağın 20 misli para kazanacaksın:)

Ko götüne gönder memleketine.

asliberry

teyzenteyfik dedi ki...

Arkadaslar,
kurban olsun o Kaltak bana degil mi?
ayy, pardon, yani o hanim..

�pt�m hepinizi.
Kibarim ben.

miso dedi ki...

Hmmm, değişik bir rüzgara kapılmış bu teyzentevfik. Bir kibar, bir ağzı yıkanası. Heheheh, bayıldım ben, özellikle de şöyle ağzını doldura doldura kaltak demesine... Aslanım :)

marruu