Cuma, Mayıs 04, 2007

Burdan eve 3 gün 2 gece


Tam 50 dakika beklemem lazimdi, spordan cikista, sirf yagmur altinda okulun o muhtesem yollarinda biraz daha yürüme keyfini uzatip otobüsü kacirdigim icin. Bir sonraki otobüs 50 dakika sonra dedi, saati sordugum ve beni bir türlü anlamayan kiz.

Saat 22.00 ve ben bir an önce eve varip, Jacques Tati`nin "Traffic" filmini izlemek, uyumaya ugrasmak yerine yorgunluktan bayilmak istiyorum.

Beklemek yerine, saati sordugum kizla, iyice hizlanan yagmur altinda, okulun issiz ve karanlik yolundan sehre dogru yürümeye basladim. O ingilizce konustu ben almanca. Arada karistirip durduk iki dili de. Romanya`dan ögrenci degisim programi ile bir dönem icin gelmis. Onun kaldigi ögrenci yurduna geldik bile. Benim otobüsüme daha yarim saat var. O hic korkmuyormus issiz ve karanlik okul yolundan da, seyrek gecen arabalardan da. Burasi Almanyaymis, Romanya degilmis ki. Ben korkmayayim diye, benimle durakta bekledi. Israr ettim, gitti. Ayaga kalktim, yürümeye karar verdim eve kadar. Daha demin gözden kayboldugu yoldan, pembe semsiyesinin altindan sesi geldi tekrar "hadi, burada bekleme ve yürüme bu yolu tek basina, gel odamda bekle, otobüs gelene kadar" Gittim. Sicak cikolata ikram etti bana. Ilk misafiriymisim. Nasil da özenliydi. Hic almanlar gibi degildi. Karanlikdan hic degil ama icip, sapitan alman genclerinden cok korkuyormus. Ickiyi hic sevmiyormus. Ucuz oldugu icin, Romanya`ya otobüsle gidiyormus ve yol tam 3 gün 2 gece sürüyormus.
-kalkmam lazim, 5 dakika kaldi otobüsün gelmesine.
-eger istersen, yine gelebilirsin bir seyler icmeye bana.
-Sen de gel bana, bak telefonumu vereyim, ara
-yok, email adresini ver, telefon pahali benim icin
-peki.

13 yorum:

Nakhar dedi ki...

Kültür farkı çok enteresan bişi... dilencilerimşz bile gösterişte iki yakası bir araya gelmez memurdan bile beterken... aslında son marka telefon otomobil vs kullanırlar...

yalnız bir an için verdiği sıcak çikolatanın içinde bayıltıcı hap olableceğini düşündüm :) şte bizimkilerde böyle komplolar üzerine takılır durur :)

ama olsaydı daha güzel olurdu yeşilçam tarzı... :)

Kötü Adam Nakhar :D

Adsız dedi ki...

niye bana böyle sıcak kakao edecek kızlar olmuyor gecenin bir yarısı okuldan dönerken? ben de bekliyorum o saatlerde, o kadar uzun olmasa da. hep metronun işi. kesin. o kadar çok kişi var ki birebir kalamıyorsun.

parasız birçok zamanlar geçirdiğim için -bazısı yurtdışında- kız pek maliyet muhasebesi yapmıyormuş gibi geldi bana. otobüsten kısarsın, kakaodan kısarsın. ama telefondan? bi şehiriçi telefon, 3 dk.sı 9 cent be kızım.

Adsız dedi ki...

bakmakla görmek arasındaki fark kadar yalın ve flu çok hoş bir yazı olmuş tebrrikler..

teyzenteyfik dedi ki...

Nakhar,
aferin sana, biz burada insanlik diyelim, sevgi diyelim, yalnizlik diyelim, yagmur, yol diyelim, sen "icecegine hap atsaymis keske, daha güzel olurdu" de
ee, masallah diyorum sana :)

teyzenteyfik dedi ki...

Simon,
Ben kiza cep telefonumu vermek istemistim. Ve bence maliyet muhasebesini fazlasiyla yapiyor, 9 cent yerine hic ödeme yapmamayi, e-mail yazmayi tercih ediyor.

teyzenteyfik dedi ki...

Diagonel,
hosgeldin.
Tesekkürler,
gelir gelmez simarttin, utandirdin beni ama :)

Nakhar dedi ki...

Ama ne yapayım insan bekliyor böyle enteresanlıklr hele de o insan ben olunca :)

Açalya dedi ki...

Acidim kiza simdi, ama ogrencilikte hepimiz sefildik, param bittigi icin birkac gun okula dolmusla gidecek param olmadigini hatirliyorum, niye dolmus? cunku otobusler hep dolu gecmis durmamisti...oyle aklima geldi, ozlenesi gunler miydi? hmmm cogu evet.

gaykedi dedi ki...

almanya romanya arası nasıl 3 gün 2 gece sürüyor yahu, daha kısa olması gerek bee :)

teyzenteyfik dedi ki...

Acalya,
kiz öyle acinacak halde falan degil, üzme kendini.

Buraya burslu gelmis zaten ve o yüzden parasinin her kurusunu cok idareli kullanmasi gerekiyor. Kendisine verilen bu sanstan dolayi cok mutlu görünüyordu.

Parasiz ögrencilik günlerini özledin ha?
Aman, birak anilarinda kalsin! Hele ögrencilik? yok, cok manasiz, gereksiz, uzatmanin hic lüzumu yok!

Sevgiler

teyzenteyfik dedi ki...

Gaykedi,

kiz kona kona gidiyormus :) Yani cok dolasiyorlarmis, yolcu falan filan aliyorlarmis bir yerlerden. Bazi gerekcelerle uzun molalar veriyorlarmis.

C* dedi ki...

ben romanyalılar severim, bize nisbeten daha yakınlar insani sıcaklık anlamında...
cimrilik mevzusuna gelince kimbilir belki o da telefonda konusamayanalrdandır=)

teyzenteyfik dedi ki...

C,
evet, ben de severim. Zelma`da romanyaliydi. Blogu takip edenler bilir Zelma`yi :)

Ben cimrilik yaptigini düsünmedim aslinda kizin, cok icten bir sekilde parasini oraya harcamak isemedigini belirtti sadece.

Sanirim dönmüstür ülkesine artik. Gecen dönem icin gelmisti.

Hosgeldin ayrica :)