Salı, Ocak 02, 2007

Uyan islam alemi!!!

Dün gece kesintisiz 10 saat uyudum. Sabah oldukca dinc kalktim. Iki saatligine ise gittim. Simdi evdeyim. Dolma yaptim. Ocakta, pisiyor. Aslinda etli dolmayi daha cok severim ama evde et yoktu.

Cok sükür ki yogurt var evde - demin baktim dolaba.
Kütüphaneye giderim belki ögleden sonra.

Dün tüm gün yatakdan cikmadim. Yemegimi bile yatakda yedim. Hem yorgun hem de biraz rahatsiz gibiydim.

Uyan islam alemi!!!
Komplo teorilerine genelde hic yüz vermem, malum bölgemle gülerim. Ama bu defa her sey ortada! Saddam`i idam ettiler ve bu tam da kurban bayrami öncesine geldi. Bu neden? Hepimizi vejeteryan yapmak istiyor bunlar ey islam alemi. Ortada ne oyunlar dönüyor görün. Idam görüntüleriyle güne basla ve sonra da güzelim hayvanlari nice acilar cektirerek öldür, derisini yüz. Kellesini, ayaklarini, sonradan bol sarmisakli bir lezzete dönüstürmek icin ayir sen ama aksama tekrar o görüntüleri gör tv de. Gel de et ye!

Hic bir kimsenin, hic bir nedenle bir insanin (O`na insan demek her ne kadar icimden gelmese de) yasama hakkini elinden almaya hakki yoktur. Bu böyle biline.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Adaletin icine intikam karisti mi olmuyor. Idam ceza mi? Intikam degil mi? Idamdan once kufur etmisler, hakaret etmisler. O da onlara korkak demis. Dogrudur. Koyunlardan neyin intikamini aliyoruz? Bizlerden daha mutlular diye mi hincimiz? :o)

uykucu dedi ki...

merhaba; kim ne derse desin (ne kadar kötü olursa olsun)yinede üzüldüm hele kare kare görüntülerinin yayınlanması ve idamın arefe günü olması hoş değildi 1 hafta ertelenemezmiydi.Bence olay çıkartmak için yapılıyor ortalık karışsın.Dini günlerimize bile saygı yok.

asliberry dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
asliberry dedi ki...

Anne Baba, Saddam ilk yakalanıp, asılacağı söylentileri çıkınca, "assınlar tabii şerefsiz katili" diyorlardı. Şimdi asılınca da "vah, vaaah, yazık" oldu dediler. Rukiş hemen hatırlattı, "e anne başta asılsın diyordunuz", anne dedi ki, "ama o zaman görmemiştik." Göz görmeyince gönül katlanırmış. Bunun yayınlanmasının elbette çok ince hesaplanmış nedenleri vardır. Bizim kaç gencimizi, çocuk yaştaki kaç fidanımızı ipe götürdüler. Gözümüz görmedi de, ondan mı katlandı göynümüz? Elbette insan hakları. Ama bu Amerikan madem insan hakkı falan iplemiyor, madem insan değil bunu asalım diyor, e bana da "darısı Bushtun başına" demek düşüyor.

teyzenteyfik dedi ki...

elif,
cok sacma olan biten her sey... idamlar, laf dalaslari, koyunlar...
yok, pardon koyunlar degil, icinde insan gecen her sey sacma. Hayvanlar ve bitkiler cici.:)

teyzenteyfik dedi ki...

Merhaba Figen,
belki ertelenirdi ama bilmem ki ne farkederdi. Daha neseli mi girerdi islam alemi bayrama? Bilmiyorum ki... Ama mesela bir cok müslüman irakli icin O`nun asildigi, öldügü gün en büyük bayram günü.

Bir yandan objektif bakmak istiyorum, bir yandan bu objektif bakabilme lüksüne sahip olup da, konu hakkinda atip tutmaktan rahatsiz oluyorum.
...

Neseli bir sene ve iyi bayramlar diliyorum sana Figen.

teyzenteyfik dedi ki...

Asli,
alem buysa kral benim mantigi ha :)
harikasin.

KIKI'S DESIGN dedi ki...

sana katılıyorum:(
diyecek o kadar çok laf var ki!!!
hangi birinden başlasak acaba???

cenebaz dedi ki...

Saddam'ın asılmasından çok bunun zamanı ve uygulayıcılarına sinir oldum. Tamam, Saddam yaptı bi şeyler, haketti etmedi ayrı. Asıl konu Amerika. Yani adamlar tüm dünyaya özellikle de İslam alemine meydan okuyorlar. Biz dini bayram mayram dinlemeyiz.Kafamıza koyduğumuzu istediğimiz zaman yaparız, asarız, keseriz vs Bir de AB ülkelerinden çifte standart. Hani neredeyse diplomatik ağızla hakketti demeye getirdiler. Bir taraftan idam kalksın diye bize baskı, bir taraftan korkudan Amerika'ya ses çıkaramayıp layığını buldu dediler. Ben idamdan yana değilim kızdığım uygulanan çifte standart.Eee, canına yandımının dünyası, kimin kime gücü yeterse...Bizi bu duruma getirenler ve onları da başımıza seçenler utansın.

teyzenteyfik dedi ki...

kiki,
evet, cok laf var diyecek. Ama bilmiyorum ki, laf demek bir sey ifade eder mi? Yoksa kendi kendimizi biraz rahatlatmis mi oluruz sadece?

teyzenteyfik dedi ki...

cenebaz,
bakiyorum sen de bu aleme fena sinirlisin :)

sevgiler.