Çarşamba, Ocak 24, 2007

Ciceklerim

Bunlari geldigim gün yani bu pazartesi almistim ama iki günde nasil da serpildiler. Ve ücü de birbirinden harika olacaga benziyor. Gerci ortadakini tam kestiremiyorum, icinden ne cikacak diye. Isimlerini bilen var mi bunlarin?

Simdiye kadar heveslenip de yetistirmeye calistigim ciceklerin hepsi kurudu. En fazla bir ay evimi süslediler. Bunlar da öyle olmaz umarim. Hani bazi seyler icin denir ya, "bana gelmiyor bu, denedim ben" gibi. Hani tursu yaparsin olmaz, ama baskasi ne vakit yapsa tam kivaminda tutturur. Sonra da adi, onun eline tursu iyi geliyor gibi bir sey olur. Bana da cicek yetistirmek mi gelmiyor acep?


Hemen saksilarini degistirmem, genis bir saksiya almam lazimdi fakat henüz yeni saksi alacak firsat bulamadim. Acaba cicekli iken yer degistirmeleri sorun olur mu?

Bu defa basaririm umarim.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

burdan seçemedim tam çiçekleri yoksa secerelerini okumamız lazım gelir meslek icabı.deniz de körelmiş belli başkalarından medet umduğuna göre. can can benimde elime hiç gelmez dikim işleri ne kadar çok bitki telef ettim anlatamam. ama ben inanırım bu tür şeylere sevgi yoksunluğuda yok ben de onlara karşı.çok düşündüm neden böyledir diye ve anladım ki fazla özen ve vücut sıcaklığı olayı etkili bunda.bide bence işe başlarken biraz gerginlik oluyo ''bunudamı heba edecem'' kaygısı bu bile etkili bence.hiç umursama bak nasıl arsızlaşıyorlar.:))

teyzenteyfik dedi ki...

markiz,
fotografin üzerine tiklarsan büyür, ozaman oldukca net görünüyor, eminim tanirsin onlari.

Bak belki de dedigin gibi bir elektrik uyumsuzlugu var.!! :) Mesela her aksam eve gelince öpüyorum, bir iki tatli sözle sevgimi dile getiriyorum. Acaba öyle olmasam da bu defa baska yöntemler mi denesem dedigin gibi.
Buna ragmen kururlarsa vicdan azabi cekerim ya, hic gülmedim yüzlerine bir gün bile, göctü gitti zavallilarim, bir gülücügü eksik ettim derim. Fazla dramatize ettim galiba :)
öptüm

Adsız dedi ki...

O mor ne guzel gozukuyor burdan oyle. Sanmiyorum ki cicekliyken degistirince sorun ciksin, gerci benim pek uzun omurlu tecrubelerim olmadi, hala inatla yumurta kabugu icinde gostermelik maydanoz yetistirmeye calisan birinin verecegi akil ne kadar ciddiye alinir bilmem.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
teyzenteyfik dedi ki...

sanem,
yumurta kabugu icinde maydanoz mu yetistiriyorsun? Nasil yani?

teyzenteyfik dedi ki...

dere,
ya evet ya!! Sen cicekciydin degil mi? Unutmusum :)

Harikasin, cok iyi bilgiler verdin bana. Bugün kesin saksi alacagim.

Öpücüge alisti onlar, öpmezsem uykulari gelmez :P

teyzenteyfik dedi ki...

sebnem,
hosgeldin.
Farkindaysan bir sonraki seneye tekrar acar diyorlar!! Bu arada, kuru bir saksi olarak mi duracak?

Neyse, ben bu seneyi kazasiz belasiz atlattim da sonraki seneyi dert etmeye basliyorum. :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Bir yerde gormus cok begenmistim, uzun omurlu olmuyor ama cok hos gozukuyorlar, tabii kabuk bir cay tabagina yapisik duruyor :)

teyzenteyfik dedi ki...

markiz,
Dere`nin bir ara cicekci dükkani vardi ya, ben onu kastettim, mimarligini degil.

sanem,
bir ara fotografini bana da gösterir misin, o yumurtadan maydanoz cikarma numarasinin :)
gercekten merak ettim.

Adsız dedi ki...

Basarir basarmaz resmini gonderirim, hala daha curutuyorum, bir kac santim uzuyorlar ama bir turlu yasatamiyorum. Ben asil bir sene once, hangi web sayfasinda gordugumu hatirlamaya calisiyorum sana orjinal hallerini gostermek icin.
Bu arada bu mevsimde benim evin girisindeki nergis soganlari cikti tekrar, halbuki gecen sene mayis ayinda gormustum en son.. Demek ki derenin dedigi gibi olmuyorlar, yasiyorlar, yasasin!

Sanem dedi ki...

Yumurtada maydanoz degil de, dereotu buyuttum, hani aylar once burada da konusmustuk, fotografini da ekledim.

teyzenteyfik dedi ki...

Sanem,
Gördüm canim, cok sevimli olmus:)