Çarşamba, Aralık 06, 2006

Rüya

Cok zaman önce, ben kücükken, boyum yasimdan kat kat kücükken, televizyonda bir kampanya reklami görmüstüm. Ipana dis macununun iki adet bos kutusunu bir zarfa koyup, bilmem ne Moda/Istanbul adresine gönderenler, cekilis sonucu "Pofuduk Terlik" kazanacakti. Aynen böyleydi terligin ismi , ben ilk defa duymusum bu ismi. Reklamin sonunda o terlikleri de gösteriyorlardi, renk renk, tüylü tüylü, hmmm, yumusaciklardi belli ki.

Benim gözüm döndü o terlikleri görünce. Neyine heveslendim bilmiyorum ama cok istedim onlari. Evde bir tane ipana kutusu (kagit kutusunu diyorum) buldum. Daha zaman da var cekilise. Ama öyle cok da yok. Bir tane eksik, para verip almak gibi bir fikrim hic yok. Aksamlari, annemler bizi yanina katip ya amcama ya teyzeme gezmeye gidiyorlar. Ben orada derdimi aciyorum ama onlarda da yok, bos ipana kutusu. Sikintisi cok sürdü, günlerce yatagimda care aradim. Ama kimse heyecanimi anlamadi. Ona sor , yok. buna sor, yok. Daha kime sorsam diye düsün. baska kimse de yok sorulacak. Ama öyle istiyorum ki o terlikleri.
Buldum bir zarf. Koydum benim günlerdir elimde dolasip, daha da ezik büzük olan bir tane ipana kutusunu icine, yazdim adresi, verdim postaya. Aklimca cinlik yapacagim. Aslinda hic cinlik degildi niyetim, tam tersi cok caresizlikti. Ama nerdee, anca rüyamda görürüm ben o terlikleri. Gördüm de. Mahalleye bir kamyon geliyor. Tika basa terlik dolu ici. yol alirken kamyon, pitir pitir dökülüyor bir yandan da terlikler yerlere. Hatta "Pofuduk Terlik" disinda cesit cesit, renk renk coraplar da var icinde.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ahh çocukluğumuz ahh...çocuklar çok küçük şeylerden çılgınca mutlu olabildiği gibi, çok basit şeylerden mutsuz da olabiliyorlar !

Adsız dedi ki...

Ben de bekliyorum ki 1 tane kutu yolladın ama onlar da üzüldüler ve terliği yolladılar :)) Sonunu okuyunca üzüldüm..

teyzenteyfik dedi ki...

gaykedi,
bu abarti mutlu olma ve mutsuz olma hali halen mevcut sanirim bende. Büyüyünce hic iyi olmuyo ama böyle olmak.

teyzenteyfik dedi ki...

visnelipastam,
keske senin gibi biri o cekilis komisyonun da olsaymissin ya...

ziyaretin icin cok tesekkürler, sevgiler

Adsız dedi ki...

DANDY size neyi hatırlatır bilemiyorum. Sakız...paketin içinden çıkan D-A-N-D-Y harflerini ki Y harfi en zor bulunanıydı verilen adrese yollayıp çıkartma kitabı size postalanıyor. iş bununla bitmiyor tabi, içerisinde 100 e yakın kıyafet ve insan tipini oluşturup boş alanları doldurduğunuzda Seiko 5 saat hediye kazanıyorsunuz. Baktım olacak gibi değil harçlıklar yetmiyor, bıraktım gitti. ne üzülmüştüm ama. Düşünüyorumda nasıl sömürülmüşüz onlarca çocuk.

teyzenteyfik dedi ki...

Stingrey,
bu konuda sen de cok cekmissin belli ki..:)

Hani kugulu park fotograflari?