Pazar, Aralık 24, 2006

pazar yazisi

Fotograf sevdalilarinin oldugu bir foruma derdimi yazdim. Elime alacagimi bilmenin bile heyecan verdigi bir Leica marka fotograf makinasi mi (hatta almaya gücümün yetmesinin imkansiz oldugu bir modelinin fotografini gögsüme bastirip sevdim:) yoksa Canon mu alsam diye. Sagolsun bir kac kisi beni iyi aydinlatti. Sekilci olma, karizma pesinden kosma, hem bu yeni Leica`lar artik senin bildigin gibi degil diye. Kararimi vermeye yaklastim gibi.

Bugün pazar. Ben tam asosyal olmusum. Hic bir sey yaptigim yok. Evde tek basima tv, bilgisayar, film ve kitaplarla oyalanma disinda. Bunlara bir de dikis nakis katma evresindeyim. Ama sosyallesip, insan icine girme yok. Ne bileyim bunu istiyor muyum? Elbette istiyorum ama burada da o keyif alacagim cevre ve ortami bulmam cok zor, ki ben bunu coktan anlamistim. Belki de ondan böyle sakinlesmem. Telassiz olusum. Türkiye`de iken vakit bosa geciyor, cikalim disari, sunu yapalim bunu yapalim telasim yok burada. Haftasonu bos gecti diye sikintilara girmeler falan. Buradaki sayili arkadaslarimin seyrek de olsa bir seyler yapma tekliflerini geri ceviriyorum genelde. Cünkü neseli olamiyorum onlarlayken.
Neyse, ben teyzeme gideyim.

9 yorum:

asliberry dedi ki...

Avusturya'da bir arkadaşım var, taksit deyince oradakilerin gözleri yuvalarından uğruyormuş. Hele kredi kartı ile taksit olayını hayal bile edemiyorlar diyordu. Almanya'da da öyle mi? Yani fotoğraf makinasını taksitle alabilme şansın var mı? Eğer yoksa, TR'deki bir tanıdığından rica etsen, 36 aya varan vadelerle alabiliyorsun. Eskisi gibi fiyat farkı olduğunu da sanmıyorum. Aşağı yukarı aynıdır herhalde. Hale bak, önceden biz Almanya'dan gelen tanıdıklarımıza bir şeyler ısmarlardık, şimdi tersine döndü. Bu arada ben de kampanya kızı gibi konuşmaya başladım, 36 aya varan vadeler falan.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
teyzenteyfik dedi ki...

Selam Asli,
taksit olayi var burada da, ama vade farki ekliyorlar. Bazen kampanyalar oluyor, vade farkini almiyorlar. Haklisin taksitle almak fena fikir degil ama su asamadaki bilgim ve yetenek kirintilarimla o fotografini gögsüme bastirdigim dokuz milyarlik makinayi almam pek bir sey ifade etmez sanirim fotograf sanati icin. Hem önceki yazimda dedigim gibi, o makine beni cok ezer. Cocuk doguramadin gelin halen diye söylenen bir kaynana gibi borcu bitenece basimin etini yer. Yok, olmaz...:) yastik alti yatirimlarimi degerlendirmek en mantiklisi.

teyzenteyfik dedi ki...

Sanem, anliyorsun degil mi beni gercekten?
Baska ülkede, biraz da baska olanlar(asosyal olmaya müsait olanlar -cünkü sosyalligi etrafini, cevresini bilmekten gelir böyle tiplerin) iyi bilir zaten bu hali.
Yine de bu hallerin bana yaptirdigi tecrübeleri seviyorum ben(böyle de rahatlatir kendini, bu tip insanlar:).

Unicef mi!?! hmmm...:)

Adsız dedi ki...

ya neyzen, almadıysan henüz ve model kararı verdiysen bir de amazon ve ebay'in dükkanlarına bak. bu iş abd'de ve hong kong'dan gönderen bazı yerlerde çok ucuza geliyor. TR'de ise bizi feci kazıklıyorlar. Almanya'yı pek bilmiyorum ama abimler Köln'de büyük bir elektronik dükkanından iyi fiyata almışlar.
ben nikon severim ama dijitalde canon çok farklı. analogda ikisi de olabilir sanırım. cnet'e bakmışsındır tabi.

teyzenteyfik dedi ki...

selam simon,
almadim henüz! :(

of, ne karisik is ya. Aslinda ben tam saf bir tüketici modunda, hemen canimin cektigini cok da incelemeden gider alirdim. Fakat bu defa, isi ciddiye alacagim. Bu fotograf isi ilk asamasindan itibaren profesyonellik yolunda ilerleyecek dedim kendi kendime ve simdi de gidip gelen bir kafayla dolanyorum.
Efendim, söyle ki; kararimi verdim. Almak istedigim makina Canon eos 400 D. 700€ ya buldum. Alacaktim ama sonra duydum ki, bugün %19 vergi indirimi olacakmis o magazada. Hevesle onu bekledim. Sonra ögrendim ki bu, fotograf makinalari icin gecerli degilmis ama bu kampanya ayin besine kadar devam edecekmis ve hergün bir ürün grubu indirime girecekmis.Belki Fotograf makinalari da olabilirmis o secilmis gruptan biri. Aman iyice karisti kafam. Bak bir sordun bir sürü ah isittin.

(ayrica e-bay de falan baktim ama daha uygun fiyata bulamadim, ki oldukca tecrübesizim ben bu sitelerde. Istedigim markaya göre arama yapmayi bile yeni kesfettim!)

uzattigim icin cok özür.
sevgiler.

Adsız dedi ki...

uzatmak. bilakis kısacık cevaplarda özür dilenmeli bence. (gerektiğinden kısa.)
700€, lensli, di mi? o zaman daha iyisi yokmuş gerçekten. şöyle bir baktım da.

teyzenteyfik dedi ki...

Simon
ben canon almadim..:(
fuji finepix s960 aldim...400€ ya.
nasil oldu, neden oldu ben de anlamadim. Ama simdi elimde o makina var.

yok, pisman degilim... Ama sinirlarinda gidip geliyorum.

Sevgiler Simon!

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun. sevmezsen ebay'de filan satarsın (henüz birşey sattığımdan değil de böyle bir olanak var). o yüzden bir kullan bakalım.