Cuma, Haziran 29, 2007

Adam, adamin kizi, ben



Saat caliyor, telefonun saati, uzun denemelerden sonra bulunmus, uyanikken kesinlikle katlanamadigim ama ilk uyanma sirasinda en az sinirlendirici melodilere sahip bir azeri sarkisi caliyor, beni uyandirmak icin. Saate bakiyorum, 13.30. Nasil yani? bu saatte mi uyandim, cok gec! Bu saate mi kurmusum ben saati? Gözlerim yavas yavas aciliyor. Farkediyorum, sabah erkenden kalkip derse gitmis, döndükten sonra da bir saat kestirmek istemistim. Tamam, kavradim yeri ve zamani.

Sokakta, bir vitrin önündeyim. Bir adam var yanimda. Kucaginda da kizi. Yakinlariyim ben sanirim. Ikisini de sevdigimi hissediyorum. Baktigimiz vitrin kizin odasinin sokaga bakan penceresiymis. Kiz babasina vitrinin üst kismindaki oyuncaklardan cok sikildigini, onlari artik istemedigini söylüyor. Babasi kiriliyor sanki "ama cok güzel onlar, daha ne kadar oynadin ki onlarla" diyor. Ama oyuncaklar cok cok eski. Kis israrli. Baba iceri geciyor ve vitrini toplamaya, oyuncaklari kaldirmaya basliyor. Boynu bükülmüs biraz babanin. Vitrinde iki tane kücük, altin küpe görüyorum. Onlari yakinlarda babasi almisti kizina. Virinde duruslari, sanki kiz onlari da oraya atmis, artik sevmiyormus, ilgilenmiyormus gibi. Bir tekini alip cebime atiyorum küpenin. Kiza kendimce bir oyun oynayip, biraz özenli olmasini, eger o küpeleri kaybolursa nasil da üzülecegini göstermek istiyorum. Kiz babasinin hediye ettigi kücük küpeleri kayboldu diye üzülsün, böylece bu üzüntüye sahit olan babasi sevinsin istiyorum biraz da.

Kiz bulamiyor küpenin diger tekini, aglamaya basliyor. Babasi icerden belli etmeden bizi izliyor. Sonra kizin bu üzüntüsünü daha da uzatmayayim diyorum ve cebimdeki tüm ivir zivirla birlikte küpeyi de cikarip yere birakiyorum. Bak bakalim bunlarin arasindadir belki diger teki diyorum. Bakiyor, karistiriyor ama yok, küpe yok! Küpenin bir teki kayboluyor.

19 yorum:

Adsız dedi ki...

rüyalarda hep birşeyler kayboluyor. kendi kaybettiğimiz soyut şeylere olan hislerimizi o somut şeyleri kaybederek döküyoruz belki de. burada da sen o kayıplardaki rolünü, üzüntünü çıkarmışsın sanki, derinlerden bir yerden. vicdandan. iyi niyetli davranmış olsan da.

teyzenteyfik dedi ki...

Simon,
kaybettim kizin küpesini. Yerim bu isin iyi niyetini! Sonuca bakalim :( Suc benim, günah benim. Kendim ettim kendim buldum. ve niceleri...

Bundan bir önceki rüyada bilgisayar sandalyem ile tam gaz otobanda gidiyordum. Tekerleklerin bir dönüsü, bir hizi vardi ki görmelisin. Yandan gecen koca koca arabalara bana misin demeden, ucurum kenarlarindan, dar virajlardan, uzun yollardan hizlica yol aliyoruz.

Ne yapsam, tatil falan mi? :)

Cok sevgiler. Özlemisim seni.

Adsız dedi ki...

Ben de şimdi bir tatilde olmayan neyzen'le ben miyim diye açtım burayı.
Seyretmeden Aksak'tan (Uğur Yücel) etkilenmişsin sen. Yatalak babasına (Erol Günaydın) tekerlekli sandalye getirdiğinde 'bak sana araba aldım, bunla gezer tozarsın, hız bile yaparsın sen' diyordu hınzır hınzır.

bilmukabele.

teyzenteyfik dedi ki...

ismon,
ama ama ama sen tatildesin? Ben mi hem bu dünyayi hem seni hep yanlis anliyorum acaba? :)

Hic izlemedim o diziyi ama o sahneyi niyeyse hatirlar gibiyim. Belki bir yerde gözüme carpmistir. Babasinin odasinda geciyordu bu sahne degil mi?
:)

Adsız dedi ki...

bloglar tatile girdi ya, blog yazarlari tatile gitti, yaz geldi yazmiyorum bir sure kaprisi yapiyorlar ya, sen ve simon hic ara vermeden yaziyorsunuz ya:)

Adsız dedi ki...

ben mi tatildeyim? bir çitti sınavım var, ev yıkılacak-yapılacak diye şimdiye dek biriktirdiğim onbinlerce adet şeyi kısa sürede elden geçirmem gerekiyor, üstelik dilimde garip yaralar var. ne tatil be yahu, şehir boşaldı, kaynıyoruz. bir görünen güzel kızlar bile boşalttı şehri artıkın.

Aslı Cin dedi ki...

Benim de böyle bir hikayem vardı, aklıma geldi şimdi.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

T.T. ciğim,
Ben bu rüya işlerinde hiç mi hiç çakmam. Sen en iyisi Elektra üstada danış, o seni çözer.
Ha, bu arada ben de tatilde bir rüya gördüm, asıl ben Elektra'ya danışsam gerek! Ki, ben gördüğü rüyayı hiç mi hiç hatırlayamayanlardanım, bu pek ilginçti.

Adsız dedi ki...

Birşey merak ediyorum ben: rüyada günah işlenirse günah sayılır mı? sayılması gerekir, değil mi? İçinden geçmiş, uyanıkken yapamamışsın da uykuyu bahane mi ediyor oluyorsun?

www.elifsavas.com/blog

Maybe. dedi ki...

son rüyamda gördüğüm küçük kızın kulaklarından birinde küpesi yoktu. diğeri de çok büyük bir küpeydi. şimdi okudum bunu ve çok garip geldi.

teyzenteyfik dedi ki...

Simon,
ama yine de benden iyidir durumun?
Ben de tatil istiyom. En azindan adi tatil olsun, o da yeter.

teyzenteyfik dedi ki...

Pelin,
nazar degdirdin bana!
;)

teyzenteyfik dedi ki...

Asli,
e anlatsadin bari, madem aklina gelmesine yardimci olduk :)

teyzenteyfik dedi ki...

Ekmekci kiz, tesekkürler yönlendirme icin. Ama benim ayagim alisirsa elektraya, usandirabilirim onu. Öyle cok rüya görüyorum ki, hepsi de abuk sabuk. Yani ciddiye alip, yorumlayani yoracak cinsten.

sevgiler.

teyzenteyfik dedi ki...

Elif,
devletle dini ayirdik, rica ediyorum rüyayla dini de ayiralim. Karistirmayin efendim, orada günahsiz, korkusuz takilalim bari! :)

teyzenteyfik dedi ki...

Maybe,
rüyada arakladigim bir küpenin hesabinin burada sorulacagi kirk yil düsünsem aklima gelmezdi!

Ama niyetim kötü degildi, vallahi billahi. Hem bak, ben de kaybettim, bende de degil. Bekleyelim, birisi rüyasinda bulacaktir o küpeyi:)

elektra dedi ki...

bööööö:)
içime doğdu valla, adım mı anılmış ne?
dur bakayım, ilham geldi. deneyeceğim.
vitrin...küpe...hımmm sanırım artık duyulmak, adlanmak, işaret parmaklarıylan gösterilmek istiyorsunuz.
birileri de bu çabanızı küçümsüyor mu ne? ya da sizin kadar önemsemiyor diyelim.
kızgınsınız onlara nitekim.
sizin var tabii diyesiniz var, tuzunuz kuru demek , demekle kalmamak ders vermek, bunun önemli olduğunu onlara göstermek istiyorsunuz.
o sevinen baba da siz misiniz yoksa?
küpenizi bir an evvel takın dilerim. üst postttan da anladığım kadarıyla, kendi küpenize az kalmış zaten. pırıldaklı olsun umarım küpeniz. sevgiler...

teyzenteyfik dedi ki...

Elektra!
tamam, ben inandim sana, senin dogaüstü güclerin var! Bak hemen adinin anildigi yeri hissettin, geldin :)

Ama beni de mahcup ettin inceliginle.

Cok güzel yorumlamissin rüyami, aklima yatti. Evet, küpemi takayim, sonra da tatile gideyim ben :)

elektra dedi ki...

teyzen:)
yok yok öyle doğaüstü falan. olsa, önce ben tırsardım kendimden. linklerimdeki sizleri keyifle takip etmek diyelim sırrıma:P
mahcubiyet falan da yok, olmamalı yani:)
sevgiler...