Cumartesi, Haziran 23, 2007

Koynundaki turunc mudur nar midir?

Dün gecemizi Pasolini`nin Medea`sini izleme serefine nail olarak sonlandirdik. Bir kadin intikamini ancak bu kadar acimazsizca alabilir kocasindan. Kocasi genc prensesle evlenip, Medea`yi kralliktan sürmek üzeredir. Medea öz ogullarini öldürür. Intikamini alir kocasindan.

Bunlarin hepsi ayri da özellikle filmin Kapadokya`da gecen kismi pek enteresandi. Sahnelerden birinde dans ediyor halk, ama danstan ziyade ayinin parcasi gibi. Fakat ilginc olan su ki, o sahnelerde oynatilan Kapadokya`li halkimiz halaya duruyor. Ciddi ciddi cosup, halay basi kim ceker loooo diye dansediyorlar yani. Ya da benim icim coskun, ben öyle gördüm.
Günlerden cumartesiydi. Günüm bisiklet üstünde gecti. Zaten yaklasik iki aydir hic motorlu araca binmemis olabilirim. Her yere bisikletle gidiyorum. Bisikletle Isvicre`ye gectim bugün. Pasaport kontrolü bile olmadi. Berbat bir Almanca konusuyor bu Isvicre`liler. Aksanlari cok fena. Almancanin en itici vurgularini 15 kat daha da belirgin sekilde vurguluyorlar.
Bayraklari güzel ama.
Bisikletimin zilinin üstünde "iki tekerlek üstünde olmak insani genc yapar" yaziyor. Dogru, genc yapiyor ama fiziksel degil de özellikle ruhsal. Sanki dünyadaki her seyi yapabilirmissiniz, gücünüzün siniri yokmus gibi geliyor o iki tekerlegin üstünde, suratiniza rüzgar vura vura ilerlerken. Hüzünlüyseniz bile bir umut rüzgari dizlerinize vuruyor, o dönen tekerleklerden.
Hele bir de iki elimi birakip sürmeyi basarirsam, göreceksin sen hayat, el mi yaman bey mi yaman!

12 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ah, ne güzel!
Bayılırım bisiklete binmeye.
Yapmayı en çok istediğim yolculuklardan biri Hollanda'da tüm ülkeyi bisiklet yollarından dolaşarak yapılan tur.
Aman ha, Tour de France değil, yalnış olmasın.:)

Deniz dedi ki...

Teyzen Tevfik suraya, asagilara dogru bir bak bakalim, senin film cekilirken neler olmus meger?
http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=cts&haberno=6767

Bisiklet ise overrated bisi bana sorarsan, Su kadar yildir Hollanda'da bisikletsiz yasiyorum. O kadar alistim ki, insanlarin beni tuhaf gormelerini bile takmiyorum artik.

teyzenteyfik dedi ki...

Ekmekci Kiz,
yok, ben öyle tur falan yapamam. Cabuk yorulurum. Kisa yolculuklar, bol dinlenmeler isterim ben :)

Belki bir gün katilirsin diledigin tura, kimbilir :)

teyzenteyfik dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
teyzenteyfik dedi ki...

Deniz,
okudum :)
evet, o kisim da dikkatimi cekmisti, adamlar resmen balgam söktürdü tükürürken ya! Seslerden yogunlugu bile anlasiliyordu yani.

teyzenteyfik dedi ki...

Ha, bisiklet konusuna gelince, hic de öyle abartilmis bisi degil tamam mi! :)

Gerci ben de yüzme icin ayni seyi söylerim, bana sorsan.
Ama ben beceremedigimden camur atiyor da olabilirim tabii ki:(

Adsız dedi ki...

Aman sakın ha. Ellerini bırakmadan da gayet zevkli olmalı.Satırları okuduğum gibi bir film aklıma geldi ve birden içim kabardı. Melekler Şehri'miydi neydi? Hani şu meleğin bir kadına aşık olup insan olduğu film. Gözünü seveyim ellerini bırakmadan kullan bisikleti.

Sebnem'den dedi ki...

ZİLİN ÜZERİNDE Kİ YAZIYA BAYILDIM...GERÇEKTEN KOŞA BİLMEK,BİSİKLETLE GEZE BİLMEK,NEFES ALABİLMEK,GÜLMEK BİZLERİ NE KADAR ÖZGÜR KILAN MUTLU KILAN ŞEYLERDİR..

teyzenteyfik dedi ki...

Adacim,
tamam, dikkatli olurum.:)

Izlemistim o filmi. Bisikletle eve dönerken bir kamyon mu cikiyordu kadinin karsisina ne?
Bisikletimi bu sehre getirdigimin 2. günü bir güzel düsmüs, ellerimi, dizlerimi iyi bir yaralamistim ama bir daha da olmadi. :)

Sevgiler.

teyzenteyfik dedi ki...

Sebnem,
mutlu kilanlar listesini iyi uzatmissin. :)

Kosmak hic de mutlu falan kilmiyor, cok yorucu bir sey ya:(

Bir haftadir kosmaya basladim. Gerci pek kisa sürüyor turlarim ama, olsun. Kismetse yarin sabah da gidecegim:) Deminden beri koca bir paket fistigi indirdim mideye, cok huzursuzum bu yüzden. Yagli yagli, iyyy. Halbuki cok da sevmem.

Adsız dedi ki...

teyzen, nerden buluyorsun bu turku isimlerini ya, hepsi birbirinden guzel. bide senin su "bayiltici hap" davasi vardi ya, bana miras oldu. hergun mutlaka birileri bayiltici hap arayip geliyor. memlekette birileri fena bayiltiliyor galiba:)

teyzenteyfik dedi ki...

Pelin,
bu son baslikta gecen türkü Asik Veysel`den :)

Insan ister istemez suc ortagi gibi hissediyor kendini degil mi, su hap arayanlarla bir sekilde yollarinin kesismesinden dolayi? Tanik olmak suca...

Bilmem ki, belki senin önceleri dedigin gibi öyle kötü niyetli arayislar degildir bunlar.

Ama ben öyle iyimser bir kus degilim. Yok, bayiltici hapin iyi niyeti olmaz, mümkün degil.