Cumartesi, Ağustos 25, 2012

Yandı yürek kebap oldu.

Annem, koli gonderdi dun yine. İcinde kendi bahcesinde yetistirdigi bir suru sebze vs. Epey de misir gondermis. Aksama balkonda mangal yakip, onlari kozlemeyi dusunuyordum. Fakat icimdeki sehirli kadin biraz supheli yaklasti bu duruma ve az once " balkonda mangal yakma" diye bir google arastirmasi yaptim ve bunun "yasak" oldugunu ogrendim!  Lanet sehirde mangal yapacak yer de yok ki, napim ben simdi? Kadikoy civarinda neresi var ki? Bildigim yerler beykoz korusu ve Aydos ormanlari. Fakat S. "İki misir icin 60-70 km yol gidemem" dedi. "Yanina iki de kofte yapsam, dedim. Ihhh, dedi.

Ama kararliyim, kanli ya da kansiz, bu misirlar bu aksam kozlenecek!

3 yorum:

teyzenteyfik dedi ki...

Hayatımda hiç bu kadar utanmamıştım diyecegim ama yalan olur. Çook utanılacak duruma düstüm.

Neyse, yaktım ben mangalı balkonda o akşam, ama güneş gibi parladık gecenin karanlıgında. S.nin benim magandalıgımı hor görmesi bir yandan, ha geldi ha gelecek komşuların yarattıgı tedirginlik bir yandan, 4 mısır, 8 de biber közledim, balkon demirlerine örttügüm örtünün arkasına gizlenip, mangalı yelleyerek... Gecenin bir yarısı mutfagı süpürmek, silmek zorunda kaldıktan sonra kurumuş kalmış mısırlarımı anca kemirdim.

Tüm bu duygusal baskılardan sonra S.ye surat yaptım. İçimdeki ezilmişlik vs duygularla yeterince kırgındım zaten. O da beni mutlu etmek için, "bu biberler ne kadar lezzetli olmus yav" dedi.

aglea dedi ki...

afiyet olsun. iyi ki yapmışsınız, hem yakalanmamışsınız da komşulara. onlar iki çeşit oluyormuş. mısırlar yani. sarı ve ince dişli olanlar haşlamalık. iri, beyaz ve sütlü gibi olanlar da mangallıkmış. nefis olur ya, yedikten sonra ağzın yüzün hep is olur, en sevimli kısmı da orası:)

teyzenteyfik dedi ki...

Aglea,
Senin tarife gore elde kalanlari inceledim ve haklisin, bunlar haslamalikmis.

Kalanlari dudukluye attim simdi :)

Sevgiler.