Pazartesi, Kasım 22, 2010

Sanki ben ayrilik hic cekmemisim

Cok sevdigim bir teyzem öldü bayram gunu, cuma gunu... cumartesi gunu gomduk onu... bir onceki cumartesi bize gelmisti. yaninda binbir cesit hediyesiyle. elleriyle pisirdigi birbirinden lezzetli yemekleriyle.

Uzun, guzel bir kahvalti yapmistik. Onun yeri ayri, bir omur onun hatrini kirmam, demistim onceki gunlerde S.'e.
Buradan gidince, herkese anlatmis, T.T. beni ne guzel agirladi, ne guzel sofra kurmustu bana, diye. Cenazeye gelen, hic tanimadigim kadinlardan ayri ayri dinledim. T.T.'nin kendine guveni gelmis, ne guzel olmus, demis.


Hastaneye dusup de 4. gun can vermeden onceki gece bizi agirlamisti evinde. Bayram ziyareti icin onun sehrine gitmistik. Bayram yapacaktik guya...Bayramda agir yemekler yenecek demis, hafif yemekler yedirmisti bize. ustune de muhtesem bir tatli yapmisti. O, mutfakta taze taze tatliyi yaparken yaninda kalmis, tarifini dinlemistim. Tarif defterimde ondan kalma diger tariflerin yanina eklerim diye... Plan yapmistik o gece, bir yaz vakti, bahceler meyvelerle sebzelerle dolmusken, bizim koye gidecektik, hep guzel andigi ve genc olen esiyle cok anisinin oldugunu soyledigi o sehre gidecektik.

Gelinligini cok sevmistim onun, cok once bana albumunu gosterdiginde. O gece de geldi aklima, hadi albumunu getir bakayim yine fotograflarina, dedim. Getirdi, utangac bir gelin gibi.. Benden hevesli bakti hepsine, tek tek, bir bir anlatti, parmagini ustunde gezdirdi her fotografin. Bir turlu albumunu birakmak istemedi, Tum omrunu son bir defa andi sanki, Olume dusmeden bir gece once.

Istedigin fotografi al dedi bana, yok dedim, kiyamam, dagitmayayim albumunu, sonra alirim dedim. Sonra.. yani sen belki oldukten sonra, diye gecirdim o an icinden. Yok, dedi, diledigin kadarini sec, sen kiymet bilirsin. Almam, dedim, bak yemin ettim alacaksin ,dedi. Tazecik bir kizken, guzel gelinligi ile gulumsedigi siyah beyaz bir fotografini aldim, koydum cantama.

Eve gittik, uyuduk, uyandik, haberi geldi. Teyze dustu dediler, Dustugu yerden kalkmadi geri. 4 gun sonra, yerinden kalkamayan yasli annesi kiziyla vedalassin diye, tabutu kapinin onune geldi. Camdan kizinin tabutuna bakti agladi yasli anne. Dedigine gore kokusu geliyormus kizinin disardan ve daha once hic gorunmeyen bir kumru peydahlanmis balkonun birine, 4 gundur her gun gelip, ötüyormus uzun uzun.

Cok aci bir bayramdi. Tipki bayram gibi bir teyzeydi O da.

8 yorum:

Vladimir dedi ki...

Acını çok iyi anlıyorum. Birisinin kaybı üzerine ne söylesem hafif gelir biliyorum. Başınız sağolsun arkadaşım, o gitmedi güzel anıları güzel günleri hep sizlerde kaldı.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Teyzenciğim,
Başınız sağolsun!
İnsanın diğerlerinden ayırarak, daha çok sevdiği bir yakının kaybı iyice zor.
Allah sabır versin, yeri Cennet olsun.

Oya Kayacan dedi ki...

Uzun uzun birlikte vakit geçirmeye, sanki vedalaşmaya vaktiniz olmuş, bu bir teselli. Yaşlı ananın gözyaşları asıl bana çok koyan. Allah sabır versin.

neo dedi ki...

sabır diliyorum teyzenciğim, oya hanım'ın da dediği gibi birlikte vakit geçirebilmiş olmanız bir teselli... kucaklıyorum seni.
sevgiler

Secil Y. dedi ki...

Ne diyeyim bilemedim teyzencigim,sabirlar diliyorum.Ne güzel vakit gecirmissiniz keske sonradan adi veda olmasaymis.Keske birsey gelseydi elimden bu bos cümleleri kurmaktan baska,lütfen iyi ol...

Sonne dedi ki...

Cok özleyecegim onu ben, en cok fotograflarimizi cekmesini....:(

Adsız dedi ki...

:o(((((

www.elifsavas.com/blog

New York Muhtari dedi ki...

basiniz sagolsun.. ben de yakin bir zamanda babaannemi kaybettim, herkes uzulme diyor ama ates dustugu yeri yakiyor, hele giden cok sevilen biri olunca..

Allah size ve ailenize sabir versin.