Salı, Mart 03, 2009

Bu ilk miydi bebegim?

Dunden itibaren gozum acildi. Ilk defa dun okumaya basladigim Ihsan Oktay Anar'in Suskunlar'ini merakla ve hizla okuyorum. Kendime geldigimden beri evdeki diger hastaya bakmak ve mutfak isleriyle ugrasmakla mesgulum. Demin, firindan yeni cikan havuclu, zencefilli, cevizli, kuru kayisili kekimi yaninda mis gibi birer bardak cayla servis ettim. Evde S.'nin arkadaslari var. Yine bir yarismaya hazirlaniyorlar. Sonu malum! Onlar calisadursun, ben cayimi tazeleyip, koseme cekileyim ve Suskunlar'i okuyayim.


6 yorum:

Feride Nizamettin dedi ki...

En sevdiğim yazarlardan biridir. Herbiri birbirinden güzel diğer kitaplarını da severek okuyacağından eminim. Şahsen bir seçim yapmam zor ama beni en çok etkileyen Amat olmuştu.
Sevgiler

teyzenteyfik dedi ki...

Pisikopati,
Ilk defa okudugum Ihsan Oktay Anar beni cok cok carpmadi acikcsi ama diger kitaplarini da merak etmedim degil. Okumaktan epey zevk aldim kitaptan fakat dili ilk basta biraz itici (itici dogru kelime olmadi galiba) geldi. Yani yorucu diyelim, oyle cok yabanci, eski kelime vardi ki. Bir sure sonra okuyucu sallamak zorunda kaliyor gibi. Gerci ilerleyen sayfalarda dile alisiyorsun ama...

En kisa zamanda bir kitabini daha okumak istiyorum. hatta senin begenine guvenip, Amat'i okuyayim.

Benden de cok cok sevgiler :)

senem dedi ki...

Ben de en çok dilini beğenmiştim. Konudan çok nasıl anlatıldığı hoşuma gitmişti bu kitapta. Zaten bittiğinde kitap biraz hayal kırıklığı olmuştu bende.

Bu arada 6 ay önce doğan kızımızın adını da Neva koyduk. Zaten aklımızda vardı bu isim ama Suskunlar da ayrıca vesile oldu :-)

teyzenteyfik dedi ki...

Senem,
Neva ne guzel bir isim! Suskunlar'i okurken de oyle dusunmustum. Cok guzel bir adi var kizinizin. Omru de adi gibi guzel gecsin.

miso dedi ki...

Çook çok severim. Ve de derin bir saygıyla aynı zamanda :)

marruu

teyzenteyfik dedi ki...

Miso,
evet, seveni, sayani cok Anar'in. Sen de onlardan birisin desene. Ne guzel.