Perşembe, Mart 26, 2009

Bir zaman gül için zara düş oldum

Tramvay beklerken, ayni dili konusmadigimiz bazi gulumseyislerle belli oldu ve birimize kesin yabanci olan bir dil kullanarak tekrar konusmayi denedik ve farkettik ki bizim iletisim kurabilecegimiz en iyi dil ikimize de yabanci olan baska bir dil, almanca!
 
Yunanistan'dan gelmis, ama Almanya dogumluymus. En az iki ayda bir gelirmis Istanbul'a, hayali burada yasamakmis. Ilk defa birisiyle boyle konusma imkani bulmus. Turklerle iletisim kurmakta zorlaniyormus. Bildigi cok turkce kelime olmasina ve turkceyi ogrenmek icin kisa da olsa kurslara gitmesine ragmen pek konusamiyormus. Fakat ne guzel olurmus ogrense, nasil da istermis.

Eldeki kalemler yazmayi birakinca, vatmandan aceleyle bir kalem istenmis ve kisacik tramvay yolculugunda, aceleyle bulunan bir parca kagida karsilikli telefonlar, emailler yazilmis, bir dahaki Istanbul ziyaretinde birlikte gezmek ve sohbet etmek icin anlasilmis...

Demin, Yunanistan'da yasayan, tramvay duraginda buldugum arkadasim mesaj atti, sonunu turkce "iyi uykular" diye bitirerek. 

En ilginci, bu karsilasmadan 4 saniye once duragin arkasinda duran gazeteciye dogru yonelmis, die Zeit gazetesini gormus ve ne yapsam da almancami kuflendirmesem, diye dusunmustum.

(Haftasonuna kurtce muzikle girelim oyleyse. Bir burada, iki surada)

6 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Heh he!
Bu arkadaş bana el salladı, di mi?
:))

teyzenteyfik dedi ki...

Ekmekcikiz,
evet evet, o arkadas :)

Eleştirel Günlük dedi ki...

Ben kurtce muzikleri dinlemek istiyorum..... Linkler kirik yaaa :-(

teyzenteyfik dedi ki...

Elestirel Gunluk,
evet, hakliymissin, bir sorun varmis. Ama simdi duzelttim sanirim, umarim dinleyebilirsin.
Sevgiler.

Eleştirel Günlük dedi ki...

Sagolasin. Cok iyi geldi gercekten. Hele Sivan. Hele Sivan... DIgeri kim? Alman mi?

teyzenteyfik dedi ki...

Elestirel Gunluk,
sanirim alman degil de avusturya'li digeri. Bu konserin goruntusunu izlemistim, bu adam fena cosuyor sarki soylerken..:)