Salı, Aralık 02, 2008

Küçükten yar seveni cennete gönderseler

Universitenin ilk yilinda, hatta okula kayit yaptirdigim gun yolda tanistigim, sonrasinda o gun benimle karsilasinca, ben ona gulumseyip yardim etmek isteyince, ilk defa geldigi sehirdeki tedirginligini, gerginligini nasil da bir anda ustunden atip mutlu oldugunu soyleyen, devamindaki iki yil boyunca (ben o universiteden ayrilana kadar) yedigimiz ictigimiz ayri gitmeyen, annemlerin, teyzemlerim, amcamlarin bile bir erkek arkadas olarak evin icine kabul edip, pek sevdikleri, fakat simdi aklima bile gelemeyecek kucuk seyler ve mekansal uzaklik yuzunden koptugum sinif arkadasim, gectigimiz haziran ayinda trafik kazasinda hayatini kaybetmis.

En son 2003 sonbaharinda bambaska bir sehirde tesadufen yolda karsilasmistik. Yine gozleri parlamisti beni gorunce. Aramizdaki kirginlik, kopukluk cok net ortadaydi. Fakat mutluluk da gozden kacmayacak sekilde belirgindi. Ben biraz soguktum. Beni cok tanimayanin anlamayacagi ama onun cok iyi gorebilecegi derecede bir sogukluk.

Kazagin ne guzelmis, dedim. Beyaz bir kazak vardi uzerinde. Begendiysen sana vereyim, dedi ve cikarmaya calisti ustunden. Tamam, ver, dedim. Ama sevgilimin hediyesi bu, dedi son anda ve tekrar giydi.

Son bir iki aydir hep aklima geliyor, acaba tekrar arayip bulsam mi onu diyordum. Facebook'da ortak tanidiklarimizin arkadas listesinde ismine rastliyor, eklesem mi, yoksa onun beni eklemesini mi beklesem, diyordum. 

Meger o coktan gitmis. Ben anlamsiz ekleme, cikarma hesaplari yapip duruyormusum.

9 yorum:

gaykedi dedi ki...

okurken bile bir fena olduğuma göre senin duygularının halini tahmin edebiliyorum, başın sağolsun, umarım öbür dünya vardır ve onunla bir gün gene karşılaşırsın ve bu sefer daha candan davranırsın :D

egemavisi dedi ki...

Başınız sağolsun. :(

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Offf! Ne kadar genç. Ölüm hiç yakışmamış.:(((

Kremali'nin annesi dedi ki...

Ilk paragrafin boyle bitecegini hic tahmin etmemistim :( Beyaz kazakla ilgili paragrafin da.

Hayatlarimiz ne umulmadik zamanlar da ne umulmadik bicimlerde bitiyor.

Allah arkadasina rahmet etsin. Lutfen sen de ona hakkini helal et emi Teyzencim.

Sevgiler,
Ayse Sule

sinem (adacim) dedi ki...

Hadi canım. Sonu yanlış anladığımı düşünerek sayfanı kapatıyorum. Okuduklarımı başka türlü yoruyorum. Benzer bir olayı yaşadığım için aynı şeyleri hatırlamayı ve senin de onları yaşamanı istemiyorum.

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım,
Başın sağolsun.. Yazdığın satırları okurken, bir zamanlar içtiğimiz suyun bile ayrı gitmediği ama ele avuca gelmez sebeplerden, şimdi hiç görüşmediğimiz arkadaşlarımız geldi aklıma..
Belki bir gün bir yerlerde karşılaşırız.. yaralarımızı sarmak ve geç kalınmış zamanları telafi edebilmek için..

Eleştirel Günlük dedi ki...

Kimbilir neleri yasamaktan kendimizi alikoyuyoruz kucuk seyleri hesaplarken...

Eleştirel Günlük dedi ki...

Kacirdiklarimin ilk listesini aklima geldigince yazdim. Burdalar

miso dedi ki...

Hay allah. Çok üzüldüm :(

marruu