Pazartesi, Eylül 15, 2008

15.09.08

Apartmanın giris katında yaslı bir adam oturuyor. Dün ılk defa gördüm. "Merhaba" diyen S.nin arkasından apartmana giren beni görünce sanki şaşırdı ve birden "Masallah, masallah" deyip, gevsekce, keyifli keyifli güldü. Ya normalde her gün eve tek dönen S. ile alay etti, ya beni begendi ya da genclerin mutlulugunu görüp, neselenen bir ihtiyardı. Ama suratı cok komik ve sevimliydi.

Gecen gece 1961 yapımı Judgment at Nuremberg filmini seyrettik. Çok güzel bir filmdi. Amerikanvari hislenmeleri vardı elbette ki ama iyiydi.

Masumiyet Müzesi'ni okuyorum, dün geceden beri. Sanırım su sıralar pek çok kişi okuyor bu kitabı. O sebeple çok yorum yapmayayım. Hatta gecen gün de vapurun acık kısmında oturanlardan ikisi bu kitabı okuyordu . Satışlar pek iyidir, kesin.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

özellikle burt lancaster karakteri müthiş. ve "bilmiyorduk" demeleri sıradan almanların, oysa evlerinden götürülen yahudilere gözlerini kapamış olmaları.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Maaşallah, maaşallah!
:))
Aynen, herkes okuyor. Ben de. Bakalım, yorumun ne olacak?
(Sır vereyim, benimki biraz buruk.)

Bambi dedi ki...

evet evet okuyoruz :))

teyzenteyfik dedi ki...

Simon,
bir de hani kisirlastirma konusuyla alakali tanik bir adam geliyor ya, o ne iyi oynamis rolunu degil mi?

Ekmekcikiz,
dogruymus bak, bu vapurda da okuyanlar varmis..:)
(Iki kisinin bildigi sir degildir:P)

Bambi,
tamam, okuyalim hepimiz, sonra ortalik biraz durulunca da yorumlarimizi yazalim.:)

Adsız dedi ki...

kötü bir roman masumiyet müzesi. okurken bir dostu kaybetmiş gibi üzüldüm. sevdiğimiz yazalarla zihnimizde sohbetler yapar, onlarla bir tür dostluk kurarız ya; sanki bu dostluk bitti bu romanla.

kültür sanatı popüler geyiklerle bir araya getiren köşe yazarları çok sevmişlerdir bu kitabı. zira bu eser tam onlara göre. kara kitap ve yeni hayat'tan sonra orhan pamuk'un buralara düşmesi ne kadar üzücü.

teyzenteyfik dedi ki...

Isimsiz,
yorum yok simdilik :)

Fulya dedi ki...

bende okudum, herkes begendigi icin (okudugunu bildigim, bloglardan bile), yorum yapmaktan cekiniyorum. bende mi var bir gariplik? ben masum degil miyim:P
isimsize katiliyorum, icim katildi okurken...

teyzenteyfik dedi ki...

Fulya,
ben bitirmedim henuz. Bu da bir isaret mi yoksa!?
:)