Salı, Temmuz 29, 2008

Honey

Bugün teyzemle bögürtlen toplamaya gittik. Yolda teyzem "Bosver, Türkiye`ye dönme. Cok üzülüyorum ben. Orada essek gibi calistirirlar seni. Bir koca degil mi? Koca burada da bulunur hem hayatini yasa, ne evlenmesi, keyfine bak biraz. Kutu gibi kücük bir ev kurariz sana, mis gibi calisir, tatillerinde de dünyayi gezersin. Gel gitme, pisman olursun sonra" dedi.

Bir kac hafta önce annem, teyzemi Almanya`ya yolcu ederken, "Bak aman ha, yine bir is cikarmasin T.T. kesin dönsün artik okulunu bitirince. Güzelce evini, yuvasini kursun artik. Git, ona böyle söyle, mutlaka dönsün!" demis teyzeme.

Ben ne diyeyim simdi bu ikisine
:)

13 yorum:

Kremali'nin annesi dedi ki...

Belli ki ikisi de seni cok seviyor ve dizlerinin dizbinde istiyor :)) Cok sirinler ama yaa:P

elektra dedi ki...

:)) zor , her ikilem gibi zor. ama annene söyleme de , ben sanırım teyzenden taraf düşünüyorum. ha, dersen ki, ' sen gurbet bilir misin ki konuşuyorsun elektra' diye, bilmem derim. ama, iş güç ve kazandığınla dünyayı gezme olanağı buralarda yok. onu biliyorum teyzenciğim:) yine de ne denir? gönlünün istediği olsun...

Adsız dedi ki...

Olsun; teyzenin dediklerinin birçoğunu burada da yapabilirsin. İnsanın ülkesi gibi yok bence...Ben Almanya doğumlu bir vatandaş olarak belirtiyorum naçizane fikrimi. Orada kalan kuzenlerim hiç mutlu değil. Buraya dönmenin planlarını yapıyorlar...Zira arkadaşlarımın çoğu öyle...Zaten ALmanya Avrupanın en berbat ülkelerinden biri bana göre...Üstelik ekonomisi hızla çöküyor. O bahsedilen imkanlar eskidendi. Türkiye' ye dönünce evleneceksin diye bir zorunluluk yok ki hem...Burada bayanlar artık daha rahat ayakları üzerinde duruyorlar. Yİne de sen bilirsin tabii...SEvgiler...

gaykedi dedi ki...

kendin karar ver, keyfin ne istiyorsa onu yap, ikisininde etkisinde kalma derim.

bu arada siten pencere patlatıyor haberin var mı? virus mu vardir nedir bir yerlerinde, aman derim :)

Kedi Narnia dedi ki...

ne diyceğini bilmem ama TR ye döndüğünde çok pişman olacağını biliyorum...

Anahtar dedi ki...

Bana göre kesin olan bişey varki sonunda ne karar verirsen ver aklın hep diğerinde olacak..

Her tercih bir vazgeçiştir :)

Adsız dedi ki...

BENDE ANAHTARA KATILIYORUM AKLIN HEP DİĞERİNDE KALACAK. GEL BURDA ÇOCUK YAPALIM NE YAPACAKSIN DÜNYA GEZİP :)) DERE

Adsız dedi ki...

Teyzeni dinle bence, gelme gez dünyayı! Buraya gelip ne yapıcen eninde sonunda bir dünya işte bak keyfine derim ben! ::))

Sebnem'den dedi ki...

annem olmadığı için teyzemin kızıyım be artık..o yüzden teyzeni dinle bence..
ahhhh..sana bir anlatsam iş yerimde olanları..kaçarsın arkana bakmadan..
ama yurt dışı diye orasıda güllük gülistanlık değil tabii buradan kaçarken orada sersmin birine denk gelirsin..
bir düz mantık kurarsak eğer türkiyeden oldukça fazla bir nüfus var almanyada...burada olmasanda orada da pek yabancılık çekmezsin hani..
bu arada kaç sene oldu senin 2mi?

laleninbahcesi dedi ki...

ben olsam galiba teyzeyi dinlerdim. Ama kızlarım hep annenin dediği gibi yapsın isterim. Bu çok garip bir ikilem ,hep koruma duygusundan kaynaklanıyor sanırım. Hele yazdığım bu yorumu kızlarım asla görmesin. Böyle düşündüğümü bile bilmesinler:)). Ben zaten okuldada hep okul birincisiydim:))))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Sen ne istiyorsan, gönlüne ne denk düşüyorsa onu yap.
İşte o kadar!
:)

miso dedi ki...

Teyzeee, teyzeee, aslan teyzeee.
Annee, annnee, korumacı anneee
Teyzeeen, teyzeen,
Eeen iyisini biiilleeeen :))

marruu
Not: Benim yerime de gez desem? :))

Açalya dedi ki...

Boyle teyzeye can kurban yahu! anneye de yazik, Almanya Turkiye arasi ne ki?! 3 saatlik ucus, hasret gidermek kolay yani...sen isine gucune, rahatina bak...var mi sosyal devlet gibisi?! teyzeyi dinle sen.