Pazartesi, Ocak 14, 2008

Yardim!

Projelerden birisi icin kullandigimiz bir blog(blogspot) var ve bu blogun teknik kismiyla ben ilgileniyorum (Hani kendi blogum var ya, ortaya düstüm, ben yaparim, dedim). Ve simdi iki problemim var blogun tasarimi ile ilgili. Asagiya yazacagim bu iki sorunun cözümü ile ilgili bilgisi olan varsa ve bana yardimci olursa cok ama cok sevinecegim. Lütfen!

1. Cok uzun olan yazilarin ekranda tamaminin görünmesi yerine yazinin ilk paragrafindan sonra "Daha fazla bilgi" diye bir link(?) eklemek istiyorum. Yani, yazilarin kisa görünmesini ve devamini okumak icin belirttigim o yaziya tiklanmasini istiyorum, buradaki gibi. Ama blogspot`ta!

2. Wordpress ya da baska bir blog sunucusunda bulunan Template`leri (sayfa sablonu) blogspot`taki bir bloga kopyalayip, kullanabilir miyim?

Bilip de yardim etmeyenin kaynanasi ölsün! :)

7 yorum:

egemavisi dedi ki...

Merhaba,
1-Yazının devamı gibi bir özellik için bu sayfayı inceleyebilirsiniz.
2-Evet, kullanabilirsiniz. Yani Wordpress'te kullanılan temaların Blogger'a uyarlanmış şekilleri var. Fakat bazılarında sidebar'ı fonksiyonel kullanamayabiliyorsunuz. Buradan biraz temaya ulaşabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

sanırım aşağıdaki linkden wordpressde de olan bazı templateleri blogspota uygulayabilirsin. kolay gelsin
http://www.finalsense.com/services/blog_templates/

teyzenteyfik dedi ki...

Ege mavisi,
cok tesekkürler öncelikle.
Yazinin devami icin önerdigin sayfayi inceledim, söylenenleri denedim, tekrar denedim... ama basaramadim. oradaki kodlari kopyalamam gereken yerleri bile bulamadim, html codlari arasinda. "style sheet" kismi yok mesela! ya da ben bulamiyorum.(yapmam gerekenleri yanlis anlamis olma ihtimalim de var tabii ki ama anladigimi saniyorum)

template icin önerdigin sayfada bir sorun var sanirim, arka arkaya yaklasik 30 tane ayni sayfadan otomatik acildi ve bilgisayari resetleyerek kurtuldum onlardan.

...yapamadim :( yarin sabah tekrar inceleyeyim en iyisi.


Pelin, cok sagol. Önerdigin sayfaya baktim, sanirim isime yarayacak. Tekrar tesekkürler.

asliberry dedi ki...

TT hazır temlate ararsan burada da güzel şeyler var:

http://www.pannasmontata-
templates.net/

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Kendi blogumla biraz oynayayım, diyorum. Sonra, silip kaybedeceğim diye ödüm kopuyor, siniyorum bir kenara. Sana hiçbir yardımım olmaz maalesef, demek için yazılır mı?
Yazılmaz.
O vakit ben de, uzun zamandır ilk kez şu reklam zımbırtısına dolanmadan bloguna girip çıkabiliyorum, ne güzel! demek için yazmış olayım.
:))

Adsız dedi ki...

Bilsem de yardim etmesem!!!! Saka saka. Belki de degil. :oP

www.elifsavas.com/blog

teyzenteyfik dedi ki...

Asli,
tesekkürler adres icin.

ekmekcikiz,
o kabus reklamlar her an yine baslayabilir, hissediyorum. Hazirlikli ol, beni ziyaret et yine de, yilma :)

Elif,
bilme ihtimalin var senin!!! Cünküm bir ara snein sayfanda yazilar öyleydi...;)