Cuma, Ekim 26, 2007

Ugras biter, gün savusur

Öyle isteksizim ki yine. Tarifsiz. Nasil yalniz hissediyorum kendimi, bir bilseniz.
Bunlari yazmaya utaniyor insan degil mi? Ya da benim icin öyle. Kronik olarak keyifsizlik yasama, bunu dile getirme. Hic cekici degil! Ne sacma. Hepiniz böylesiniz eminim ki. Herkes böyle. Herkesin cani hayati istemiyor cogu vakit. Nesem yadirganmazken, nesesizligim niye yadirganiyor öyleyse. Ya da belki yadirgandigi bile yokken ben niye öyleymis gibi hissedip, simdiden savunmami, cemkirmemi sakinmiyorum. Cünkü digerlerine de bulasiyor bu hal degil mi? Kim ister ki nese varken bulasan nesesizlik, isteksizlik olsun.

Varsin bunlar hic yokmus gibi olsun. Baska seyler anlatayim size.
Bugün, gecen dönemden arkadaslarimi yemege cagirdim. Davet emailine göbek dansi yapacagimi da eklemistim. Türk kliselerine pek de uymus, pek de gülmüsler, gelir gelmez, hadi basla dansa, esprisini yapmayi ihmal etmemisler! Etli biber dolmasi, peynirli börek, mercimek corbasi ve coban salatasiydi menüm. Pek klasikler yani. Peynirli böregim bu defa arasina minik minik dogradigim tereyagi parcaciklari sayesinde cok lezzetli oldu. Corbayi ise bu defa önce yagda sogani ve havucu biraz kavurarak yaptim, normalde direkt hepsini mercimekle birlikte hasliyordum. O da cok lezzetli oldu.

Almanlar bayilir böyle islere, yemek ikram edilmesine. Istahlari da iyidir masallah. Gecen dönem kimsenin sevmedigi bir kadin vardi sinifta, bu dönem onunla ben yalniziz derslerde. Eski arkadaslarla onu cekistirdik bol bol. Yeni malzemeler bende ya, heveslerini kursaklarinda birakmadim, anlattim onlar sordukca, abarta abarta, fakat sunu eklemeyi de ihmal etmedim, kadin nedense bana karsi cok yardimsever, iyi, neseli ve calisma sistemimiz birbirine pek uygun.

Belki gelirken bana ufak birer hediye getirirler de nesemi bulurum diye heveslenmistim ama yok, cikmadi bir sey. Günü kar yapmadan kapattik, yarina Allah kerim!

7 yorum:

Adsız dedi ki...

ben şahsen çok mutlu yazıları da yadırgıyorum. ayrıyeten, tam geçen gün birilerine anlattığım ve anlattıktan sonra ahh dediğim böreğin ballandıra ballandıra yapılışını ve bunun beni burada okumuş olmamı da yadırgıyorum. ki ona yakın birşey çorba için bile söylenebilir. üstelik bir sağda açılan 'telefon numaranızı girin, 15 adet melodi gönderelim' türü pencereleri de inatla yadırgamaya devam ediyorum.

göbek attın mı, onu anlatırsan hiç yadırgamam bak.

Adsız dedi ki...

ısmarlamak gibi olmasın ama ekim bitmeden bir oktoberfest yazısı yazsan ya. içinde bizim piknik masası dediğimiz masalardan ve bir elinde 25 bira bardağı servis yapan garsonlardan olsun.
bugün sizin oralardan çok başarılı bir oktoberfest birası tattım da (paulaner), oradan aklıma geldi.

miso dedi ki...

Teyzentevfik,
Tüh, üzüldüm valla, o kadar emeğe insan bir minik şey getirmez mi? Yemekler+göbek dansı+DEDİKODU. Aa, olmamış ama.

Bu arada aynı depresif haller bende de var. Sınıfa yansıtmak istemiyorum, şimdilik beceriyorum da, ama dibi de görmeye başladım ufak ufak. Ağzıma tadı bile geliyor :( Geçsin istiyorum...

marruu

teyzenteyfik dedi ki...

Simon,
o pencereleri nasil yok edecegimi bilmiyorum. Bilmek icin de yeterince kafa yormadim. Kafa yormak icin de yeterince vakit ayirmadim. Vakit ayirmak icin de yeterince istek hissetmedim. Istek hissetmek icin de yeterince rahatsiz olmadim. Rahatsiz olmak icin de yeterince tepki almadim.

Ama bu bir baslangic olsun...

Göbek dansi falan yapmadim. Pek tadim yoktu o gün, suratimdan da belliydi. O yüzden onlar da civitip, israr etmediler. Oktoberfest ise coktan gecti, üzgünüm. Ama bol birali bir Alman aksami, festi ayarlamaya calisacagim senin icin.

teyzenteyfik dedi ki...

Miso,
yok, bir seyler getirmeyi birak, bir dahaki yemek kimde laflarina da, ben yemek yapamam, benim evim uzak falan diyerek tepki gösterdiler.
Olsun, insanlik öldümüüüüü

Allah kurtarsin diyeyim ben sana :)

Talisman dedi ki...

Kronik keyifsizlik ve dile getirmekten artık utanma, bende de var.. Yine de arada kusar gibi çıkıyor içimden bunlar..
Sanırım hayat hiç bayram olmayacak yahuuu..

teyzenteyfik dedi ki...

Talisman,
hepimiz böyleyiz iste. En azindan bunu bilmem iyi geliyor:)