Çarşamba, Temmuz 18, 2007

Simdi okullu olduk

Minik kuzenim bu yil, burada ana okuluna basliyor. Bizimkini tanismak icin bir ara okula götürmüsler. Orada cocuklarla oynamis. Hic almanca bilmeyen bizim minik, kendisiyle almanca konusan cocuklarla almanca sohbet etmis! "agabuju mahudi babagi ju darkdh beuelir" aynen böyle konusmus. Onlar bizimkine almanca bir seyler dedikce bizimki sesleri ne kadar sacma algilamis ki artik, o da öyle sacma sesler cikararak kendince cevap vermis. Annesinin anlattigina göre alman cocuklarda saskinlikla bizimkini izlemis.

Cesaretinden dolayi müstakbel ögretmenleri taktir etmis onu ama!

Ilk günlerde ihtiyaci olur diye, almanca "tuvalete gitmek istiyorum" ve "susadim" demeyi ögretmis annesi, öyle tatli söylüyor ki ezberledigi bu iki cümleyi.

4 yorum:

uykucu dedi ki...

bizim oğlanla iyi anlaşırlar .oğluş sürekli konuşuyor ama henüz hangi dil çözemedik:)kuzene maaşallah gözler ne bilmiş bakıyor öyle.almanlarlada iyi geçmiş dalgasını afferin:))

elektra dedi ki...

aman bunun gözlerine nazar değmesin yahu. ne bal börek bir şey.:)

Adsız dedi ki...

O dil bilmese de bu gözlerle anlaşır. Maşallah ne güzel bakıyor öyle kocaman kocaman:))

teyzenteyfik dedi ki...

Evet, güzel gözleri var. Ayrica cok komik bir surati. Onun suratina bakar bakmaz gülesi geliyor insanin. Dün de söyledim, sen cok komik bir cocuksun dedim. Niye ben komikim diye soruyor. :)

Dün, birlikte benim bisikletimi tamir ettirmeye gittik. Bir elim bisiklette bir elimle de bunda, hakim olmak icin gömleginin yakasindan tutuyorum. Sinirlendi hemen, insanlar tutulmaz, biyak beni, esyalay tutuluy sadecee, dedi:)