Perşembe, Temmuz 26, 2007

Ali babanin bir teyzesi varmis.

Sene, gecen sene. Yakinlardaki hisim, akraba teyzeme toplanmis. Tencere seti tanitimi var evde. Deneme amacli pisen yemekten yiyecegiz, bir de birimiz cekilis sonucu hediye kazanacak, kalabalik yapmamizin karsiligi olarak.

Adam korkunc türkcesiyle (kendisi kürt) basliyor anlatmaya, övüp duruyor tencereyi. Su tasarrufundan tutun da, elektrik tasarrufuna, besin degerlerini kaybettirmeden yemegi pisirmesinden tutun da malzemenin renginde hic degisim olmamasina.
Teyzem ev sahibi olarak, adam ne dese onayliyor, sanki üretici firmanin kasasi arka odada.

Neyse, adam cosuyor, biz agzimiz ayrik seyrettikce. Son olarak, "yanni ahha dokturlar bile öneriyor bu tencereleri. E dokturlar da yalan söylemez hebe, adamlar hipokratin basi icin yemin iciyorlar yanni" diyor.

Bu cümlenin üstüne, biriyle gözgöze gelip de kahkahayi basmayayim diye cabaliyorum ben. Teyzemse, evdeki tüm celik tencereler arti 1600 euro parayi verip, bir tencere takimi aliyor.

13 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Teyzenciğim,
Teyzeciğin emeklilik ikramiyesini çarçur ediyor sanki.:)
Yataktı, çelik tencereydi...
Hani ön ayak olsan da kadıncağızı gezmelere filan götürsen?

elektra dedi ki...

hahaahaa, bugün başımdan geçti, cuk oturdu anlatıcam valla...

telefon çaldı, kocaman adam sesli biri, benim minicik oğlumu adıyla ünleyerek orası mıdır dedi. ben, hişttt, kimsin sen bakayım dedim, kıllanan anne olarak. adam da şu şu şu dershaneden arıyorum, her anne çocuğuna güzel bir gelecek hazırlamak ister değil mi efendim, ingilizce kursumuz var, tam da oğlunuza göre dedi. ben de dedim ki, kardeş, ben o kursların kralında öğretmenim, oğlan da prensidir kursun. adam benden kendisi için iş görüşmesi ayarlamamı istedi iyi mi? iki dakika önce, kurumunun ne kadar daaaa köklüüü, ne kadar daaaaa farklı olduğunu anlatan adamdı bu:P

Adsız dedi ki...

"yemin icmek" isine ben de cok guluyorum. senin teyzende sanki daha birsuru ilginc hikaye var gibi. su sicak taslarla masaj yapan yatak harika birseye benziyor. evde yada disarda, calisan her kadina lazim.

uykucu dedi ki...

bir dönem bu pazarlamacı furyası bayağı bir satış yapmıştı.telefonla arayıp dır dır anlatırlar randevu koparırlar, hediye lafını duyanda evine toplardı milleti .annemde ablamla bana bayağı bir çeyiz döşemişti. şimdi pek yoklar yada bana denk gelmiyor.teyzen evlere şenlikmiş, bencede yazık parayı harcamasın öyle herşeye .yardımcı olun:)))

Sonne dedi ki...

Hipokratin basina yemin ederim ki o tencere gibisi yok...Yoksa yemegin pismesini bir saat daha fazla bekleyip asabi insanlar olacagiz...:)

Fulya dedi ki...

Teyzen, bize de su ariticilari gelmisti . Kimyasal testlerden gecirip ictigimiz suyun ne kaddar pis oldugunu ispatlayacaklardiki sattiklari su temizleyen makineyei alalim. Ama fiii tarihinde babannemin ictigi suyu Bilmem Ne Efendi camlicadan getirirdi. Test sonucu su temizse x renk, pisse atiyorum yesil olacakti. Bilmem Ne Efendinin suyu adamlarin testinden asiri temiz cikinca sok olup toplayip tasi taragi gitmislerdi.
Super babaanne de hinzir hinzir gulmustu arkalarindan:)))

Fulya dedi ki...

Bu arada 1600 euro'ya burda araba aliniyor, bu ne pahalli tenceredir boyle.

teyzenteyfik dedi ki...

Ekmekci Kiz,
teyzemin emekliligine daha cook var. O sebeple kendini teselli ediyor, calisiyorum ama bak kendime neler neler aliyorum diye..:)

Aglasak mi gülsek mi biz de bilmiyoruz.

teyzenteyfik dedi ki...

Elektra,
ee, ayarladin mi is cocuga?
Bu konularda iyiysen haberim olsun. Bak yarin bir gün dönünce kapi kapi dolasip is arayacagim. :)

teyzenteyfik dedi ki...

Pelin,

bizimkiler bu yatakalri almadan önce 6 ay kadar kullandilar. Bu yataklarin tanitimi icin kocaman bir yeri kiralamislar, 40 tanesini kurmuslar ve günde 5-6 defa seans düzenlyiorlar. Gidip, bedava yatiyorsun. Enistem 6 ay kadar gitti ve yavas yavas mizirdanmaya basladi oradaki görevliler, e artik bir tane alin falan diye.:) Enistem hic orali olmadi, gidip gelmeleri seyreklestirdi ama teyzem yola geldi, aldi bir tane.:)

Yani, diyecegim o ki, en az 6 ay beles kullanma sansi var buradakilerin.
:)

teyzenteyfik dedi ki...

Figen,
teyzem para harcamayi hic bilmez. Ama harcayinca da böyle harcar. Büyük isler cevirir. Sabaha kocaman bahceli bir ev alma plani yapar, aksama aslinda hic parasi olmadigini farkeder. Ama gözü kararirsa bir sekilde o evi bile alir.:)

teyzenteyfik dedi ki...

Sunny,
dünkü dolma cok kötüydü ama!!!

teyzenteyfik dedi ki...

Fulya,
o efendilerin suyu kalmamistir artik.:)
Evet, cok pahali degil mi? Burada da araba alinir valla, o paraya.
Su tasarrufu, elektrik tasarrufu yapip, o parayi hayli hayli cikariyormussun. 30 yillik ömrü de var tencerenin..:)